Blogi

Niinkuin on päiväsi

Hilja Aaltosen päivänhartaus kirjasta lainattua.

Niin kuin sinun päiväsi, niin olkoon sinun voimasikin” 5 moos. 33:25

Me suomalaiset olemme sukupolvesta toiseen tottuneet kotoiseen ruisleipäämme niin, että siitä on tullut meille ihan kansallinen toimeentulon symboli. Ravinnon perustarve on taattu, jos leipää riittää.

Ja samaa tyyliä on myös hengellisissä ruokatottumuksissamme.

Kaipaamme turvallista,rukiista sanan saarnaa.

Aina silloin tällöin meille kuitenkin tarjotaan ulkomaista tuontitavaraa. Pöytä katetaan ihanilla lupauksilla kauniiksi ja kakut päällystetään inhimillisen mielemme makuisilla koristuksilla.

Jossain juhlahetkessä tälläisen pöydän ääressä tuntuu,että eväs miellyttää ja ravitsee. Mutta monesti arki pudottaa meidät takaisin maan pinnalle. Elämä sanoo painavan sanansa siitä, mitä maalllinen vaelluksemme todellisuudessa on. Siellä on vilua,hellettä,yksinäisyyttä, pimeitä taipaleita,monenlaisia koettelemuksia, kärsimystä.

Näillä taipaleille ei ulkolaisilla resepteillä leivotut eväät maistu,eikä niiden ravintoarvo riitä voimaksi matkalle.

Vanhat Jumalan pyhät ovat kautta aikojen tienneet, ettei Herran omien elämä ole pelkkää päivänpaistetta tai myötämäkeä. Mutta he ovat kokeneet myös sen, ettei Hän omiaan jätä yksin eikä hylkää missään tilanteessa.

Se kotoinen, rukiinen sanan leipä on sitä, millä sielumme ravitaan niin, että jaksamme läpi pimeimpienkin taipaleiden. Tietä ei tehdä helpoksi, mutta voima sillä vaeltamiseen annetaan ylhäältä. Niin tänäänkin. Meille kaikille.

 

Sinulle siunausta toivotellen Helena Surakka

Tie

 

Rakkaat lukijat. Sain aiheen kirjoittaa tiestä!

Niinkuin tiedämme on monenlaisia teitä. On suoria,

mutkaisia,ylös mäkiä,alas mäkiä,hyviä ja huonoja ja niin

edelleen.

Minullakin on ollut näitä kaikkia joita mahtuu 77 vuoteen.

Suurin osa näistä on ollut mutkaisia,ennekuin löysin hyvän tien

30 vuotta sitten. Sinne minut johdatti Jeesus.

On sekin tie ollut edellä olevia mutta se tie on ollut paras tieni.

Tie joka on-Tie-Totuus-Elämä.

Ja mikä ihaninta, sillä tiellä kulkee kanssani aina Jeesus.

Ja mikä vielä ihanaa,sille tielle pääsee jokainen haluava.

 

Joten Jeesuksen siunaavia hetkiä jokaiselle tiellä kulkevalle

 

t:sisarenne Pirjo Ruotsalainen

Ihanaa ja siunattua heinäkuuta sinulle

Elämme heinäkuun aikaa, auringon lämpö hellii, luonto viheriöi, kaikkialla on niin kaunista.

Sydämestä nousee kiitosmieli Jumalan suurista teoista, jotka näemme luontoa ihmetellessä ja katsellessa. Sanallaan kaiken Jumala loi.. Jumalan rakkaus ihmistä kohtaan on valtava asia, kunpa muistaisimme ja ymmärtäisimme  sen päivittäin. Psalmi 139 :5-6 sanoo :Sinä suojaat minua edestä ja takaa, sinä lasket kätesi minun päälleni.Sinä tiedät kaiken. Se on ihmeellistä, siihen ei ymmärrykseni yllä.Herra on luvannut suojata ja johdattaa sinua.Tänäänkin kaikki sinun syntisi on anteeksi annettu, saat uskoa sen ja levätä omantunnon rauhassa. Olet Hänen rakas lapsensa, vaikket sitä oikein jaksa aina uskoakaan.Hän tietää menneen ja tulevan.

Hän on edeltä nähnyt päiviesi tapahtumat.

Siunaan sinua tulevaan Päivi Rinteen runolla:

Ystävän kädet ulottuvat olkapäille,

Jumalan kädet sydämeen asti.

Pirkko Kuvajansaari tervehtii teitä Kuvajansaaresta!

Jeesus-nimi

Jes. 9:5 Tässä raamatun kohdassa Jesaja kirjoittaa, että Jeesuksen nimi on Ihmeellinen neuvonastaja. Elämäämme voi tulla ongelmia ja solmuja ilman omaa syytämme tai olemme itse ne aiheuttaneet, mutta Jeesus pystyy antamaan neuvot kaikkiin kysymyksiin ja avaamaan neuvollaan jokaisen solmun ja ratkaisemaan ongelman.

Itsessämme olemme hyvin heikkoja, mutta miten ihana Jeesus on ja Hänen nimensä on Väkevä Jumala. Ja mitä heikompia me olemme itsessämme sitä väkevämpi Hän on. Hän pystyy olemaan meidän elämässämme. Juuri meidän heikkojen Jeesus on suuri, Väkevä Jumala.

Jeesuksen nimi on myös Iankaikkinen Isä. Me voimme Lähestyä Häntä rohkeasti ja pelkäämättä ja kutsua Häntä Abba Isä,”Abba Isi”. Hän on aina täydellinen,paljon parempi kuin yksikään maallinen isä. Hän on ehdottoman rakastava,täydellinen rakkaudessaan.

Ja vielä Jesaja kirjoittaa,että Jeesuksen nimi on Rauhanruhtinas. Näissä elämän ja ajan myrskyissä meillä on rauha sydämessä. Kun kaikkialla maailma pauhaa ja oma sydänkin pelkää, Hän antaa sydämeen oman rauhansa. Me olemme turvassa ja Hänen kämmenellään kaikissa olosuhteissa ja tilanteissa.

Kuinka ihana JEESUS ja Hänen nimensä onkaan!

Menkäämme rohkeasti eteenpäin Hänen nimessään!

Siunatkoon Jeesus sinun jokaisen tulevan kesäpäivän ja hetken.

Sinua siunaten Aune Hiltunen

Maailman tie

 

On pimeä maailman tie

jota kulkea täällä saan.

Mua Herrani sinne vie

missä kyyneleet kuivataan.

 

Mun syntini suuret nuo

anna anteeksi Herrani.

Sydän puhdas minuun luo

luo kaikki uudeksi.

 

On veresi kallis sun

minun ainoa toivoni.

Sulle täysin antaudun

iankaikkinen toivoni

 

Pirjo Katainen

Kun me yhteistyössä vaan

Aikoinaan Pentti Viikilä toivoi laulua yhteistyön voimasta.

Puhuikin monesti aiheesta.......Tuo kannen kuva kertoo,enemmän kuin tuhat sanaa...Kummallakin aasilla huikoo,syömään tekis mieli,omalle kasalle.Mutta lenkki kaulassa estää kumpaakin pääsemästä murkinalle.Kunnes välähtää, istahettaan pohtimaan, olisko jotain konstia että sais evästä. Ja niimpä aasit tajuaa, syödään ensin toinen kasa,sitten toinen....Ja näläkä häviää.

Näin on seurakunta elämässä, emme onnistu muuten,kuin arvostamalla toinen toistamme,kunnioittamalla toinen toistamme,yhessä toimien,tuumaillen miten hommat hoidetaan. Se on yhteistyötä,johon Jumala on meitä kutsunut.

Olen melko varma ,että meillä kaikilla on omat kipupisteemme,elämän tilanteet, jolloin ei oikein mikään tunnu miltään, mutta kun saahaan tulla seurakuntaan,semmoisenaan,puuttellisena,virheellisenä, opimme ymmärtämään myös kanssamatkaajaa....Olen henkilökohtaisesti kokenut viime syksystä lähtien,että seurakuntamme ilmapiiri on ollut leppoisa, on ollu hyvä tulla tilaisuuksiin.... Meillä jokaisella on siihen osuus,siinä mielessä, että mitä kannamme sisimmässämme.....Uskon että me yhessä voimme vaikuttaa ilmapiiriin.. Siihen liittyy anteeksiantaminen, siihen liittyy halu siunata, unohtaa menneet, siihen auttaa jokapäiväinen rukous....Auta Jeesus, että tänäänkin voin siunata....Meillä on hyvä seurakunta. Jumala varmasti haluaa tänäkin vuonna antaa meille jotain,jota emme ole vielä nähneet. Joh: 17 luku kertoo, kuinka Jeesus rukoilee meiän omiensa puolesta,ja myös niitten puolesta jotka meidän sanojemme kautta tulevat uskoon. Tuo luku rohkaisee, meillä on paras rukoilija... 15-16 En rukoile että ottaisit heidät pois maailmasta, vaan että varjelisit heidät pahasta …..Tuo rukous on tarpeellinen meille…..varjele meidät pahasta.

On jos jonkinnäköstä visiota maailmalla,meillä on liikaa ääntä,liikaa kaikkea. Ja nämä on vaarana sotkea, jopa uskon elämämme....Katse kiintyy johonkin muuhun,kuin Kristukseen. ”Jae:21 että he olisivat yhtä,niinkuin sinä, Isä olet minussa ja minä sinussa.Rukoilen,että hekin olisivat yhtä meissä,jotta maailma uskoisi sinun lähettäneen minut.”

Maailma tarvitsee meitä. Se tarvitsee meitä kertomaan,että Jeesus rakastaa sinua....Käytetään kaikki maholliset konstit siihen sanomaan,eikä johonkin muuhun,joka vain rikkoo, vie kauas Jumalasta,kauas toisistamme.

Me tarvitsemme toisiamme, seurakunta tarvitsee meitä......siispä ollaan kun nuo kannen kaverit,jotka tajusivat mitä on yhteistyö.Ei vedetä eri suuntaan,vaan samaan suuntaan. Sitä tarvitaan nyt,enemmän kun koskaan.

 

Teitä jokaista siunaten....Hannu Surakka

Pelottava armo

Jumala on rakkaus! Tämä ilmaisu tarkoittaa sitä, ettei Jumala toimi suhteessa ihmiseen mistään muusta vaikuttimesta kuin rakkaudesta. Jumala rakastaa luomaansa ihmistä täydellisellä, meidän käsityskykymme ylittävällä Agabe-rakkaudella, jonka määrään emme voi millään omilla toimilla vaikuttaa, ei sitä lisäävästi eikä vähentävästi. Silloinkin, kun Jumala sallii elämäämme asioita, jotka tuntuvat meistä pahoilta ja epäoikeudenmukaisilta, on niidenkin asioiden takana Jumalan rakkaus, vaikka vajavaisina ihmisinä emme sitä aina kykene näkemään.

Meille ihmisille on usein vaikeaa ymmärtää ja hyväksyä sitä, että olemme Jumalalle kelvollisia juuri sellaisina kuin olemme! Meitä pelottaa luottaa siihen,että Jeesuksen sovitustyö kestää ja armo riittää meille! Siksi alamme ponnistelemaan omin voimin,tullaksemme hyväksytyiksi Jumalan ja ihmisten silmissä ja oma kuvamme itsestämme alkaa muodostua suoritamiseen perustuvaksi. Tällä tiellä joudumme lopulta umpikujaan, joka vie meidät kelpaamattomuuden tunteeseen ja saa meidät suorittamaan entistä enemmän ja lopulta uuvumme ja jopa katkeroidumme elämälle ja Jumalalle.

Tällaisia ihmisiä kohdatessa olen huomannut sen, kuinka voimakkaasti armon sanoma koskettaa heitä ja he tuntevat usein hetken vapautunutta iloa. Mutta pian heitä alkaa tämä vapauden tunne pelottamaan ja he luulevat sitä jopa vihollisen työksi ja ajautuvat uudelleen lain alle entistä lujemmin.

Jeesus sanoi: ”Jos te pysytte minun sanassani, niin te olette minun opetuslapsiani; ja te tulette tuntemaan totuuden, ja totuus on tekevä teidät vapaiksi.” (Joh 8:31-32). Jeesus tuli siis vapauttamaan meidät synnin orjuudesta eikä hän halua, että annamme sitoa itseämme uudelleen. Lainalaisuus, joka ammentaa voimansa meidän kelpaamattomuuden tunteesta pyrkii sitomaan meidät uudelleen orjuuteen, joka vie lopulta elämästä uskon ja uskosta elämän!

Armo on helppoudessaan vaikea laji! Ja usein kaikken vaikeinta on armahtaa itseään. Mutta niin sinä kuin minäkin olemme Jumalalle rakkaita ja kelpaavia, juuri tällaisina kuin olemme!

Matti Lappalainen, Pastori

Lisää artikkeleita...