Blogi

Kiitos Jeesus

Siirryn nyt Danielin kirjaan. Kuningas Nebukadnessar teetti kultaisen kuvapatsaan, jonka korkeus oli kuusikymmentä kyynärää ja leveys kuusi kyynärää. Pystytti sen Duuran lakeudelle Baabelin maakuntaan. Ja sitten kun kuulette kaikkinaisten soittimien äänen, teidän tulee kumartaa kultaista kuvapatsasta. Satrak, Meesak ja Abednego eivät totelleet kuninkaan määräystä. Nebukadnessar vihastui siitä kovasti. Sadrak, Meesak ja Abednego vastasivat kuninkaalle. Nebukadnessar, ei ole tarpeellista vastata tähän sanaakaan. Jos niin käy, voi meidän Jumalamme kyllä pelastaa, meidät tulisesta pätsistä. Ja vaikka ei pelastaisikaan, niin tiedä se kuningas, että me emme palvele sinun jumaliasi, emmekä kumartaen rukoile, kultaista kuvapatsasta, jonka sinä olet pystyttänyt. Silloin Nebukadnessar tuli kiukkua täyteen ja käski kuumentaa pätsin, seitsemän kertaa kuumemmaksi. Tulen liekki tappoi ne ne miehet jotka veivät ylös, Sadrakin, Meesakin ja Abednegon. Silloin kuningas Nepukadnessar hämmästyi ja nousi kiiruusti ylös, ja sanoi hallitusmiehilleen sanoen. Emmekö heittäneet kolme miestä sidottuina tuleen. He vastasivat ja sanoivat kuninkaalle. Totisesti kuningas. Hän vastasi ja sanoi. Katso, minä näen neljä miestä kävelevän vapaana tulessa, eivätkä he ole vahingoittuneet, ja neljäs on näöltänsä, niin kuin Jumalan poika. Sen jälkeen miehet kutsuttiin pätsistä ulos ja he olivat täysin vahingoittumattomat. Jos se Jumalan pojalta näytti, niin varmaan se oli Jeesus. Myöskin Daniel joutui leijonien luolaan, mutta Jumala sulki leijonien kidat. Minun Jumalani on lähettänyt enkelinsä ja sulkenut jalopeurain kidat, niin etteivät ne ole minua vahingoittaneet. Sillä minut on havaittu nuhteettomaksi hänen edessänsä, enkä minä ole sinuakaan vastaan kuningas, rikosta tehnyt. Silloin kuningas ihastui suuresti ja käski ottaa Danirelin ylös luolasta. Kuningas käski tuoda ne miehet, jotka olivat syyttäneet Danielia ja heittää heidät lapsineen ja vaimoineen jalopeurain luolaan. Eivätkä he ehtineet luolan pohjaan, ennen kuin jalopeurat hyökkäsivät heidän kimppuunsa, ja murskasivat, kaikki heidän luunsa. Jeesus Kristus pelastaa omansa, vaikka minkälaisesta pätsistä. Kyllä Jeesus on ihmeellinen. Hän pelastaa meidät helvetin tulesta, taivaan valtakuntaan. Ihana Jeesus.

 

Jumala kaikkia siunatkoon

Veikko Liukkonen

 

 

 

 

Taivaan ranta

Kuljen,kuljen tie on jäässä,

mutta kerran matkan päässä.

Kyyneleeni kuivataan,

pääsen rantaan ihanaan.

 

Siel on kirkas lasimeri,

turvanani Pyhä veri.

Maahan enää kaipaa en,

Kristusta kun katselen.

 

Pirjo Katainen

Ilman siipiä


Kuinka enkelin lailla lensinkään

vaikka siipiä ollut ei ensinkään.

Kävi myrskyissä mulle kuin akanoille

eihän siipiä annettu pakanoille.

 

Nyt ihailen liitoa lintujen perään

hiljaa kuin unesta uupuneen herään.

Ja astelen aivan kuin maahan lyöty

on suuret haaveeni rinnasta syöty.

 

Kunpa voisin jättää kuin kipinä säteen

kun Herrani tarttuu uupuneen käteen.

Hän ilmojen halki vie ilman siipiä

tuo aika koittaa kohdalle hiipiä.

 

Päättyyhän kerran laskenta ajan

kun enkelten saatossa ylitän rajan.

Tahdothan olla matkalla tuolla

jossa ei tarvitse siivetön kuolla.

 

Veli Lillinen

Valkovuokkoja

Poimin pöydälleni kimpun valkovuokkoja, pieniä hentoisia kukkasia.Siinä ne ilahduttavat minua, vaatimattomalla loistollaan.Ei ne sanoneet: me olemme vain tällaisia, mitättömiä, pieniä.Haluaisimme olla suuria  ruusuja, tuoksuvia, juhlapöydässä, suurten joukkojen ihailtavina.Ei…. vaan ne tyytyivät olemaan sellaisia, miksi Jumala oli ne luonut.Ne toivat minulle iloa, yhtä paljon kuin suuret ja mahtavat kukat, ja ehkä enemmänkin.
Tyydynkö minä siihen, millaiseksi Jumala on minut luonut?
Tahtoisinko olla suurempi, mahtavampi , kauniimpi?

Haluaisinko kunniapaikalle ihailtavaksi, vai tyydynkö pieneksi valkovuokoksi, loistamaan omalla paikallani.Tuomaan jollekin taakkojen alla kamppailevalle,pienen valon pilkahduksen, Jumalan maailmoista.
Aivan kuin tuo valkovuokko pöydälläni, puhuu Jumalan ihmeellisistä teoista.

Siunattua kevättä ja kesää sinulle
Arja Koistinen

Vain yksin Jeesus

”Vain yksin Jeesus Hän mulle riittävi. Vain Hänen luonaan tyynyy syömmeni”

Silloin tuli hänen luoksensa eräs kirjanoppinut ja kysyi häneltä. Mikä on ensimmäinen kaikista käskyistä? Jeesus vastasi. Esimmäinen on tämä.” Kuule Israel;  Herra, meidän Jumalamme, Herra on yksi ainoa ; ja rakasta Herraa, sinun Jumalaasi kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta voimastasi”. Toinen on tämä. Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi. Ei ole mitään käskyä suurempaa, kuin nämä. Kun Jeesus paransi sairaita tai herätti kuolleita. Hän usein sanoi, älkää kertoko tästä kenellekkään. Mar: 5:39 Lapsi ei ole kuollut, vaan hän nukkuu. Ja Hän tarttui lapsen käteen ja sanoi hänelle, Talita kuum. Se on kännettynä, tyttö, minä sanon sinulle, nouse ja heti tyttö nousi ja käveli, sillä hän oli kaksitoista vuotias. Ja he joutuivat suuren hämmästyksen valtaan ja hän kielsi ankarasti  heitä antamasta tietoa tästä. Ja käski antaa tytölle syötävää.

Samoin myöskin Lasaruksen kohdalla. Sitten hän sanoi heille. Ystävämme Lasarus nukkuu, mutta minä menen herättämään hänet unesta. No, kyllä Jeesus myöhemmin sanoi , kun Lasarus neljä päivää oli ollut haudassa, että Lasarus on kuollut. Sitten Jeesus herätti Lasaruksen kuolleista. Mutta ylipapit päättivät tappaa Lasaruksenkin, koska monet juutalaiset hänen tähtensä menivät sinne ja uskoivat Jeesukseen.

Joh:9 luku. Ei tämä tehnyt syntiä, eivätkä vanhempansa, vaan Jumalan tekojen piti tuleman hänessä julki. Sitten Jeesus paransi, tämän sokeana syntyneen miehen ja tämä todistaa. Me tiedämme, ettei Jumala kuule syntisiä, vaan joka on Jumalaa pelkääväinen ja tekee hänen tahtonsa, sitä hän kuulee. Jos hän ei olisi Jumalasta, ei hän voisi mitään tehdä. He vastasivat hänelle, sinä olet kokonaan synneissä syntynyt ja sinä tahdot opettaa meitä. Ja he ajoivat hänet ulos. Kyllä minä uskon enemmän Jeesuksen sanaan, kuin fariseusten. Jeesushan sanoi, ei tämä syntiä tehnyt………

Joh: 14:6 Jeesus sanoi hänelle,ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani. Jeesuksen kautta meillä on pääsy taivaan valtakuntaan.

Jumala kaikkia siunatkoon.

Veikko Likkonen

Siunatut eväät

 

Olen kuin poikanen ilman leipäpaloja,

uskallanko Herralleni tarjota ees kaloja.

Kansa oli asettunut ruohomatolle,

kipaisenko itse tästä katselemaan katolle.

 

Voihan Jeesus leivän loihtia vaik’ kivestä,

siinä ei mumminkaan nahkahammas livestä.

Kun väki oli ruokittu astuin arkana alas,

kysellen kuin kyynelissä ”riittivätkö kalas”?

 

Nyt kun eväät siunatut täyttävät jo koreja,

ei tarvinnut nälkäisten etsiskellä toreja.

Oli aikaa kuunnella ihme pappia,

jos kaiken kertois tuosta tulis monta mappia.

 

Veli Lillinen

Jeesuksesta laulan,Jeesuksesta vaan

Jeesuksesta laulan, Jeesuksesta vaan, jolta syyni suuret, anteeks sain ja saan. Taivas ja maa katoavat, mutta minun sanani eivät katoa. Luuk. 21:33.Voit täysin varmasti luottaa Jeesuksen sanaan.

Luuk. 15:11-32 Jeesus kertoo tuhlaaja pojasta, joka päätti lähteä kotiin. Kun isä näki hänet kaukaa, juoksi hän häntä vastaan ja lankesi hänen kaulaansa ja suuteli häntä hellästi.

Joh. 8:3-11 kertoo meille langenneesta naisesta. Silloin kirjanoppineet ja fariseukset toivat hänen luoksensa, aviorikoksesta kiinni otetun naisen, asettivat hänet keskelle ja sanoivat Jeesukselle. Opettaja, tämä nainen on tavattu itse teosta, aviorikosta tekemästä. Ja Mooses on laissa antanut meille käskyn, että TUOMMOISET on kivitettävä. Mitäs sinä sanot?  Niin… minä vain ihmettelen, mihin ne miehen jättivät. Mutta, sen he sanoivat kiusaten häntä, päästäkseen häntä syyttämään. Silloin Jeesus kumartui alas ja kirjoitti sormellaan maahan. Mutta kun he yhä edelleen kysyivät häneltä, ojensi hän itsensä ja sanoi heille. Joka teistä on synnitön, se heittäköön häntä ensimmäisenä kivellä. Ja taas hän kumartui alas ja kirjoitti maahan. Kun he tämän kuulivat ja heidän omatuntonsa todisti heidät syyllisiksi, menivät he pois, toinen toisensa perästä, vanhimmasta alkaen viimeiseen asti. Ja siihen jäi ainoastaan Jeesus sekä nainen, joka seisoi hänen edessään. Ja kun Jeesus ojensi itsensä, eikä nähnyt ketään muuta kun naisen, sanoi hän hänelle. Nainen, missä ne ovat, sinun syyttäjäsi? Eikö kukaan ole sinua tuominnut. Hän vastasi, Herra, ei kukaan. Niin Jeesus sanoi hänelle. En minäkään sinua tuomitse, mene äläkä tästedes enää syntiä tee. Jeesus armahtaa syntisiä ihmisiä. Jeesus herätti myös Lasaruksen kuolleista, vaikka hän oli ollut haudassa jo neljättä päivää. Siinä luvussa on uuden testamentin  lyhin jae. Ja Jeesus itki. Kysynpä samalla, mikä on Raamatun lyhin jae? Se löytyy 2 mooseksen kirjan 20:13 Älä tapa.

Sinun kannattaisi lukea Johanneksen evankeliumi 14,15,16,17.luku.  Niissä on Jeesuksen hyvää opetusta. Minulla olisi vielä yksi asia. Se löytyy evankeliumi Luukkaan mukaan ja 23 luku. Kun Jeesus naulittiin ristille ja kaksi pahantekijää, toinen oikealle ja toinen vasemmalle puolelle. Hallitusmiehet ja sotamiehet pilkkasivat Jeesusta. Niin toinen pahantekijöistä, jotka siinä riippuivat herjasi häntä. Etkö sinä ole  Kristus. Auta itseäsi ja meitä. Mutta toinen vastasi ja nuhteli häntä sanoen. Etkö sinä edes pelkää Jumalaa, sinä joka olet saman rangaistuksen alainen. Me tosin kärsimme oikeuden mukaan, sillä me saamme, mitä meidän tekomme ansaitsevat, mutta tämä ei ole mitään pahaa tehnyt. Ja hän sanoi. Jeesus muista minua, kun tulet valtakuntaasi. Niin Jeesus sanoi hänelle. Totisesti minä sanon sinulle, tänä päivänä pitää sinun oleman, minun kanssani paratiisissa. Ajatella, mies riippuu ristillä ja vain 6 sanaa Jeesukselle ja sitten siirrytään paratiisiin, Jeesuksen kanssa.

Kyllä Jeesus on ihmeellinen auttaja. Voit luottaa täysin Jeesukseen, että Hän vie sinut taivaaseen, kun vain käännyt Hänen puoleen ja pyydät päästä taivaaseen. Ihana Jeesus.

 

Jumalan runsasta siunausta aivan kaikille.

Veikko Liukkonen

 

 

 

 

 

 

Lisää artikkeleita...