Jumala puhuu tavalla ja puhuu toisella sanotaan Jobin kirjassa.

Tänä kesänä minua puhutteli yksi kesällä hankkimani kesäkukka, joka oli kovin heiveröinen jos ostaessani. Aikani katselin ja huomasin, että kukka ei virunut eikä vanunut, hoidosta huolimatta. Jotenka ajattelin, tuo joutaa viskata pois. Niimpä se jotui vaahteran juureen, pois näkyvistä.. Kas kummaa, jonkun ajan kuluttua huomasin,sehän on alakanut kasvaa, ja jopa kukkia.

Raamattu kertoo Luuk.13. 6-9 viinitarhasta, jossa viikunapuu oli lopettanut tekemästä hedelmiä. Viinitarhan omistaja oli tutkaillut pidemmän aikaa tuota puuta, mutta ei löytänyt hedelmiä. Ja niimpä hän antoi käskyn viinitarhan hoitajalle,hakkaa se pois,sehän laihduttaa vain maata. Viinitarhan hoitajalla oli kuitenkin toisenlainen ajatus. ”Herra, anna sen olla vielä tämä vuosi. Sillä välin minä kuokin ja lannoitan maan sen ympäriltä. Ehkäpä se ensi vuonna tekee hedelmää.Mutta jos ei,niin käske sitten hakata se pois.”

Niin on meidänkin elämässä.Jeesus,joka näkee ihmisen elämän vaiheet.Taivaallinen tarhuri kuokkii ,lannoittaa.....Eli,pehmittää sydämen maaperää,niin että Jumalan sana,opetus,saisi muuttaa meitä. Kantamaan hyvää hedelmää. Voisimme sanoa, ehkäpä ensi vuonna........

Tuosta viikunapuusta ei kerrota miten sille kävi, mutta viinitarhan hoitajan tahto oli hyvä. Hän näki vielä mahdollisuuden. Hän näki vielä tuossa puussa toivoa.

Ja niinhän se on. Jeesus haluaa meille omille lapsilleen parasta. Sen vuoksi on hyvä avata sydämensä, ja todeta. Jeesus, tässä olen, tee sinä minussa työtäsi,niin että voisin olla tässä lopun ajassa, kykenevä tekemään sinun tahtoasi.Viemään sanomaa sinun rakkaudestasi,toivosta, niile jotka eivät vielä sinua tunne.

Ollaan ajassa jossa jo odotamme että Jeesus saapuu noutamaan omansa kotiin.Kerran saamme olla Jeesuksen tykönä,Hänen joka meidät pelasti,kasvatti, puhdisti,rohkaisi ym.ym.

Paavali kirjoittaa Fil.3:12-14 ”Ei niin, että olisin jo saavuttanut sen tai tullut täydelliseksi,vaan minä riennän sitä kohti, että voittaisin sen omakseni, koskapa Jeesus on voittanut minut omakseen. Veljet,minä en katso sitä vielä saavuttaneeni. Yhden minä kuitenkin teen; unohtaen sen, mikä on takana, ja kurottautuen sitä kohti, mikä on edessä, minä riennän kohti päämäärää saadakseni voittopalkinnon,jonka omistamiseen Jumala on minut kutsunut taivaallisella kutsulla Kristuksessa Jeesuksessa.”

 

Siunausta ja hyvää syksyn jatkoa Helena Surakka