Ote Ristin Voiton pääkirjoituksesta 18.11.2022 Janne Lahden kirjoituksesta.

Laulussa ”keskeneräinen” kertosäe kuuluu: EI,EI musta valmista tullutkaan,ei valmis tarvitse ollakkaan,että saan olla sun kokonaan. EI,ET sinä valmista vaadikkaan,mua rakkaudellas muovaat. Ihan sama minkäikäinen,olen vielä keskeneräinen.

Keskeneräisyyden hyväksyminen on tärkeä osa hyvinvoivaa Jumala suhdetta ja seurakunta elämää. Joskus tarvitsemme tämän muistamisessa edesmenneitä. Raamatun henkilöistä ja lähihistoriasta löytyy vahvoja esirukoilioita ja uskonsankareita,jotka kokivat heikkoutta ja keskeneräisyyttä,ja silti olivat voimakkaasti Jumalan käytössä.

Seurakunnassa on tärkeä vaalia armollista ilmapiiriä,samalla kun siellä rohkaistaan kasvamaan ja palvelemaan. Jumala ei vaadi valmista eikä täydellistä-toivottavasti emme mekään. Parhaimmillaan keskeneräisyys ja sen tunnistaminen tuovat tasapainoa sekä rohkaisevat ja kiinnittävät meitä enemmän Kristukseen ja toisiimme.

Seurakunta jossa on tilaa keskeneräisyydelle, on puoleensa vetävä seurakunta.

4.11.2022 JUMALA PUHUI MINULLE” NÄMÄ KÄRSIMYKSET,MITKÄ JUMALA ON SALLINUT MINULLE, HÄN ON LUONUT MINUSSA ARMOLLISUUTTA KANSSAMATKAAJIANI KOHTAAN.

 

MITÄ LUULET. TARVITSETKO SINÄ KÄRSIMYKSEN KOULUA KASVAAKSESI KRISTUKSEN MIELEN MUKAISUUTEEN?

TARVITSETKO MUUTOSTA?

OLETKO MIETTNYT MITEN SUHTAUDUT TOISIIN IHMISIIN?

ONKO MEILLÄ ERILAISUUDEN SIETOKYKYÄ?

KUINKA ” TAKANAPÄIN” MENETTELET?

ONKO TOIMINTAMME RAKENTAVAA VAI HAJOITTAVAA?

 

Tervehtien kysymyksin Irma Hartikainen