Joitakin vuosia sitten seurakunnassa tuli profetia,että joku tekee ”myyräntyötä”,takanapäin.

Luonnossahan myyrä kaivaa maahan onkaloita ja niihin tulee sortumia.

Uskovien keskuudessa seurakunnassa ja muuallakin myyräntyötä harrastava haurastaa lähimmäisten elämää arvostelevilla pahoilla puheilla,saattaen näin lähimmäisensä huonoon huutoon.

Tälläinen ihminen on unohtanut oman vajavaisuutensa ja toista armahtavan mielen.

Eikös se ole niin,että joka kerran,kun antaa väliarvosanoja toisille niin nostaa itsensä toisen yläpuolelle.

Useinkaan väliarvosanan antajilla ei ole kysymyksessä niinkään syntikysymys,vaan toisten elämän ulkoiseen olosuhteisiin/persoonaan liittyvät asiat.

Johan alkuseurakunnankin apostoleista sanottiin Apt. 4:13 havaitsivat heidän olevan koulunkäymättömiä ja oppimattomia miehiä.

Jumala suokoon meille erilaisuuden hyväksymistä ja sietokykyä.

Lea Kranz puhui patmoksella,että jossakin seurakunnassa jokin veli teki myyräntyötä hänen kohdallaan.Hän ajatteli,että kun hän seuraavan kerran menee sinne puhumaan hän ”selvittelee” tätä asiaa kyseisen ihmisen kanssa,mutta hän sai profetian,että Jumala rakastaa sitä veljeä ja on käyttänyt työssään ja käyttää jatkossakin.

Lea ajatteli tietävänsä,että profetoiminen on vajavaista,mutta että näin vajavaista.

Sitten koitti se päivä kun puhematka tuli sinne kyseiseen seurakuntaan.

Hänen puhuessaan Jumalan läsnäolo laskeutui kuulijoiden ylle ja hän näki miesten itkevän ja sitten voima laskeutui myös hänen olemukseensa hoitaen häntä. Puheen loputtua hän käveli sivukäytävää pitkin poispäin. Häntä vastaan tuli se veli joka oli tehnyt myyräntyötä ja syli avoinna koppasi hänet halaukseen ja pyysi anteeksi.

Jumalalla on kaikki hallinnassa ja rakkaus voittaa.

Matka jatkukoon toinen toistamme kärsien rakkaudessa

Irma Hartikainen