Luukkaan evankeliumissa kerrotaan Mariasta,joka oli Jumalan palvelija. Hän oli neitsyt ja nuori.Hänellä oli varmasti omat suunnitelmansa,kuten nuoruudessa yleensäkin,mutta Jumalalla oli hänelle toinen tehtävä.
Marian kihlattu Joosef oli Daavidin sukua.Siellä varmasti jo häitä suunniteltiin ja suvun kesken oli käyty vierailulla. Oli päätelty, että hyvin nuoret sopivat yhteen.Yhtäkkiä Marialle kuitenkin ilmestyi enkeli,joka sanoi: "Terve armoitettu! Herra olkoon sinun kanssasi." Maria hämmästyi ja pohti sanojen merkitystä. Hän sai sitten kuulla,kuinka hän tulisi raskaaksi ja synnyttäisi pojan,jonka nimeksi olisi annettava Jeesus."Hän on oleva suuri, ja hänet pitää kutsuttaman Korkeimman Pojaksi...."(Luuk 1:32.)Marian sydämen asenne minua puhuttelee, että hän on valmis tähän yliluonnolliseen asiaan. Nuoruus on hänellä edessä ja omat toiveet pannaan syrjään Jumalan asian vuoksi.Ei Hän sano, että ei minusta ole tai mitähän minusta ajatellaan. Maria ensiksi ihmettelee,kun en miehestä mitään tiedä,mutta sanoo lopulta: "Katso minä olen Herran palvelijatar,tapahtukoon minulle sinun sanasi mukaan."(Luuk 1:38) Siinä ei käyty kauppoja , eikä oma etu mennyt edelle, ei omat suunnitelmat merkinneet mitään Jumalan asian rinnalla. Maria antoi kaikkensa,sillä Hän palveli Herraa koko sydämestään. Hän suostui Jumalan tahtoon nöyränä ja viritti vielä kiitosvirren Jumalalle. Nyt toteutuisi kauan odotettu Jumalan suunnitelma, että Vapahtaja syntyy. Se sai Marian iloiseksi ja hän ylistää "Sillä voimallinen on tehnyt minulle suuria,ja hänen nimensä on pyhä."(jae 49) Varmasti Marialla ei ollut helppo tie kuljettavana Joosefin kanssa,mutta iloa se ei Marialta vienyt. Maria oli täyttämässä Jumalan tahtoa ja oli osallisena Jumalan lupausten täyttymisessa.
Tämä joulun sanoma on ihmeellinen joka vuosi ja saakoon se meitä riemuitsemaan joka päivä tästä Jumalan ainutlaatuisesta suunnitelmasta. Hän rakasti niin paljon meitä, että antoi oman poikansa maailmaan meidän tähtemme. Tätä rakkautta riittää jokaiselle. Ketään hän ei hylkää, eikä jätä.Saamme iloita, että meillä on tällainen "Ihmeellinen Neuvonantaja,Väkevä Jumala,Iankaikkinen Isä, Rauhanruhtinas."(Jes 9:5) Nostetaan katseemme Häneen, pois meidän tyhjistä käsistämme ja annetaan sydämemme tälle ainutlaatuiselle Jumalalle ehyemmin ja puhtaammin kuin koskaan ennen.Ollaan valmiit palvelemaan Häntä,minne hän meitä sitten lähettääkin ja miten Hän haluaa meitä käyttää. Siitä varmasti seuraa ilo meidän arkeen asti ja saamme kokea,kuinka yliluonnollinen on meidän Jumalamme. Ylistetty olkoon meidän Herramme!"Minun sieluni suuresti ylistää Herraa"( Luuk 1:46)

Siunausta kaikille tulevaan jouluun ja joka päivälle.toivoo Maija-Liisa Tiainen