Ristin maa –kiertue on osa Suomi 100 –juhlavuoden ohjelmaa

RISTIN MAA KONSERTTI KAAVIN KIRKOSSA
Kaavilla kajahtaa lauantaina 11.11.klo 15.00 kun Kaavin helluntaisrk:n Jippii-lapsikuoro ja Järvi-Kuopion ev.lut. srk:n King´s Kids ryhmä Ilonpisarat esiintyvät Ristin maa –konsertissa. Mukana esiintymässä on myös orkesteri ja kuoroja Pohjois-Savon seurakunnista. Konsertin jälkeen lapsille on luvassa toimintapisteitä kirkon tiloissa.Konsertti on osa valtakunnallista Ristin maa 2017 Jippii ja King`s Kids ryhmien yhteistä konserttikiertuetta, joka starttasi Turusta tammikuun 1. päivänä. Vuoden aikana järjestetään noin 150 Ristin maa–tilaisuutta eri puolilla Suomea.Kiertue on osa Suomi 100 –juhlavuoden ohjelmaa.

Kaavin kirkossa järjestettävä Jippii-konsertti on tarkoitettu koko perheelle. Tapahtuma koskettaa suomalaista sydäntä vauvasta vaariin.

Konsertin ohjelmisto koostuu uuden Ristin maa -äänitteen lauluista. Ristin maa–CD on jo kymmenes suomenkielinen lasten Jippii-äänite.

 

Jippii-laulut leviävät maailmalla hämmästyttävästi

Jippii-lauluissa soi iloinen evankeliumi ja lähetysajatus. Jippii-laulajat ovat vuosien aikana osoittaneet elämällään todeksi laulujensa sanoman. Alun perin suomalaisille lapsille tehdyt suomenkieliset Jippii-laulut ovat levinneet eri puolille maailmaa. Valmiita Jippii-äänitteitä on tehty jo 48 kappaletta 27 kielellä, ja lauluja käännetään noin sadalle kielelle.Jippii-työ on kussakin seurakunnassa ja maassa itsenäistä. Jippiimissio ry koordinoi työtä tuottaen materiaalia kuorojen käyttöön.

Jippii-työ alkoi pienestä

Ensimmäiset Jippii-laulut tehtiin vuonna 2000 ja vuosituhannen alussa julkaistiin ensimmäinen Jippii-äänite ”Jippii, Taivaan Isän hommissa”. Ensimmäisellä äänitteellä lauloivat 6-, 8- ja 11-vuotiaat lapset. Laulut levisivät pian eri seurakuntiin ja kirkkokuntiin sekä moniin kouluihin. Näiden muutaman lapsen innostamana monet muutkin lapset halusivat laulaa Jippii-lauluja. Jippii-kuoroja alkoi syntyä. Monet ammattimuusikot lähtivät työhön mukaan säveltäjä Lasse Heikkilän innostamana. Tällä hetkellä Suomessa toimii noin 100 Jippii-lapsikuoroa eri seurakunnissa, kirkkokunnissa ja kouluissa. Suomalaisia Jippii-lauluja on syntynyt vuosien varrella toista sataa.

Kaavin kirkossa lauantaina 11.11. kello 15 järjestettävään Ristin maa –konserttiin on vapaa pääsy.

Lisätietoja www.jippiimissio.fi , facebook.com/jippiimissio, facebook.com/ristin maa