Luuk.2: 10-14 ”Enkeli sanoi heille: Älkää peljätkö; sillä katso,minä ilmoitan teille suuren ilon, joka on tuleva kaikelle kansalle: teille on tänä päivänä syntynyt Vapahtaja, joka on Kristus, Herra, Daavidin kaupungissa. Ja tämä on teille merkkinä: te löydätte lapsen kapaloituna ja seimessä makaamassa. Ja yhtäkkiä oli enkelin kanssa suuri joukko taivaallista sotaväkeä, ja he ylistivät Jumalaa ja sanoivat: Kunnia Jumalalle korkeuksissa, ja maassa rauha ihmisten kesken, joita kohtaan hänellä on hyvä tahto!”

Joka joulu luetaan tämä kohta Raamatusta ja muistellaan maailman kuuluisimman lapsen syntymää.

Katsotaan nytkin mitä nuo punaisella kirjoitetut sanat meille kertovat.

1.Suuri ilo.   Ihmiset etsivät iloa elämäänsä. Se näyttää olevan yksi perustarpeistamme. Enkeli taivaasta ilmoitti että suuri ilo tulee kaikelle kansalle. Tämä ilo on Jeesus!

2.Vapahtaja:  on Hänen toinen nimensä. Hän vapauttaa kansansa synnistä joka olisi vienyt heidät kadotukseen.

3.Kristus, Herra: Nämäkin ovat Hänen nimiänsä. Ne tarkoittavat että Hänellä on kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Hän siis pitää omistansa hyvän huolen varmasti.

4.Kunnia Jumalalle: Kun annamme kunnian Jumalalle, niin silloin tulee rauha ja hyvä olo.

Tämä kaikki on siis Jumalan valmistamaa meille kaikille ihmisille koko maapallolla.Koko ihmiskunta on tuomion alla ilman Jeesusta Kristusta. Jeesus otti päälleen tämän tuomion ja kantoi sen ristin puulle. Hän nousi ylös kuolleista ja osoitti olevansa Jumalan Poika ja astui ylös taivaaseen ja istui Isän oikealle puolelle. Pian Hän tulee toisen kerran ja hakee omansa taivaaseen.

Nyt Jumala odottaa sitä miten sinä ja minä suhtaudumme tähän rauhan evankeliumiin.Oikea suhtautuminen on kirjoitettu Room. 10:9-11

”Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut; sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan. Sanoohan Raamattu: ”Ei yksikään, joka häneen uskoo, joudu häpeään.”

Nyt rukoilemme: Herra Jeesus, minä uskon edellä lukemani Evankeliumin ja haluan tunnustaa sinulle syntini. Anna anteeksi syntini ja ota minut omaksesi. Tule minun sydämeeni asumaan ja anna sinne rauhasi. Kiitos Jeesus että varjelet minut omanasi perille saakka.

Siunattua joulua 2017

Eino Koistinen