Blogi

Pelastuksemme

 

Room:3:23 sanotaan ;Sillä kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla.

1Joh 1:8-9 Jos sanomme,ettei meillä ole syntiä,niin me eksytämme itsemme,ja totuus ei ole meissä.Jos me tunnustamme syntimme,on Hän uskollinen ja Vanhurskas,niin että Hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä. Joh 6:44 Ei kukaan voi tulla minun tyköni ellei Isä,joka on minut lähettänyt häntä vedä ja minä herätän hänet viimeisenä päivänä.

1Piet. 5:10 Mutta kaiken armon Jumala joka on kutsunut teidät iankaikkiseen kirkkateensa Kristuksessa,vähän aikaa kärsittyänne,Hän on teidät valmistava,teitä tukeva,vahvistava ja lujittava.

Joh 1: 11-13 Hän tuli omiensa tykö,ja Hänen omansa eivät ottaneet Häntä vastaan,mutta kaikille,jotka ottivat Hänet vastaan,Hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi,jotka uskovat Hänen nimeensä(siis Jeesuksen).Jotka eivät ole syntyneet verestä eikä lihan tahdosta,eivät miehen tahdosta,vaan Jumalasta.

Johannen evankeliumin kolmannessa luvussa Jeesus sanoo Nikodeemukselle:

teidän täytyy syntyä uudesti,ylhäältä. Roomalaiskirjeen 10:17 Usko tulee siis kuulemisesta mutta kuulemonen Kristuksen sanan kautta. Jumala antaa siis meille etsikkoajan ja näin vetää meitä puoleensa. Koska Hänen tahtonsa on,että kaikki ihmiset pelastuisivat. Kun minä olin herätyksessä ja sitten uskovat ystävät rukoilivat minun puolesta,niin ryhdyin lukemaan ihan urakalla raamattua ja kävin kokouksissa. Jossain kokouksessa eräs näinen puhui kielillä ja raamatusta luin Mar. 16:17 Ja nämä merkit seuraavat niitä jotka uskovat: ---puhuvat uusilla kielillä.

Niin työpaikalla kerroin työkavereille, että Jeesuksen opetuslapsia on ne jotka sanovat itseään uskovaisiksi.

Silloin koin,että minne minä olen matkalla ja tuli hätä toisten puolesta,siis Jumala ilmestyi. Room.10:13 jatkaa: Sillä ”jokainen”joka huutaa avuksi Herran nimeä pelastuu.Jeesuksen nimessä on voima.

Oppikaamme tuntemaan Herra,Hänen sanansa kautta ja näin kasvamme pelastukseen parannusta tehden. Hän pyhittää,puhdistaa meitä.

Suostukaamme siihen.

Teitä siunaten Irma Hartikainen

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Taivaan matkalainen

 

Näen kirkkaana tähden loistavan

tuolla taivaan kartanolla.

Sinne kaipaan luokse Jumalan

en tahdo täällä olla.

 

 

Täällä kuljen maassa varjojen

mutta en yksin kuljekkaan.

On kanssain Isä Taivainen

hän vie luokse kirkkauden.

 

 

Täällä sydän on musta kokonaan

mutta Karitsan veri puhdistaa.

Oon lapsi taivaan Kuninkaan

oon matkalla kotia.

 

Siunaten Pirjo Katainen

Rohkaistaan toinen toistamme

 

Rakas seurakuntaperheen jäsen siskoni/veljeni, mitä sinulle kuuluu, miten jaksat?

Minun pimeä olotilani (vaikka en asukkaan Kaavilla) on välillä hyvin ahdistavaa, masentavaa epätoivoa. Johtunee melankoliaan taipuvasta luonteestani, ehkä.

Vedän kuin magneetti kaikki maailman murheet päälleni.

Olen kuitenkin löytänyt lääkkeen, ja se on Jeesuksen ristin luona.

Mitä lähemmäksi ristiä hapuilen pois pimeydestä, alkaa valo pikkuhiljaa kajastaa sydämeni synkkiin huoneisiin ja saan uuden voiman ja ilon.

Ristin luona kiusatulla langenneella vaivatulla paras paikka on.

"Ristin luona pohja kestää, armo putoomasta estää kauhun kuluihin.

Toivo epätoivon voittaa, sydän puhdistuu."

Emme kukaan välty vastoinkäymisiltä, varmasti sinäkin olet ollut "syvissä vesissä."

Erään ystäväni kanssa meillä on ollut tapana sanoa toisillemme; "Ei saa jäädä tuleen makaamaan!" Vaikka nokka on porossa nouse ylös, vaikka ryömi ristille, sota on Herran hän raivaa tien!

Tunnetko Hänet, mistä saat ravintoa, että pahana päivänä pysyisit pystyssä ja voisit vastustaa pahan palavia nuolia?

Jumalan sana, se on hengen, sielun ja ruumiin ravintorikkain leipä. Sitä saamme kuulla kun seurakuntaperheenä kokoonnumme yhteen rakentuen ja eheytyen uskossa.

Kotialttarilla kahden Jeesuksen kanssa saamme henkilökohtaista, juuri sinulle ja minulle, tarkoitettua evästä.

Valo loistaa Jeesuksesta kun vain haluamme kulkea sitä tietä.

Mark.16;6 Mutta hän sanoi heille.

"Älkää peljästykö, te etsitte Jeesusta, Nasaretilaista, joka oli ristiinnaulittu.

Hän on noussut ylös; Ei Hän ole täällä!

Kuolemallaan Jeesus vapautti meidät synnin orjuudesta ja hankki meille pelastuksen.

Kun kokoonnumme yhteen, rohkaistaan toinen toisiamme, jaetaan iloja ja suruja.

Janotaan yhä enemmän  seurakuntana Jeesuksen rakkautta ja Pyhän Hengen voimaa.

Kuljetaan toistemme vierellä rakastaen ja kuunnellen, viedään ahdistukset ja pahat olot Jeesukselle, hän jaksaa ne kantaa.

Sinua siunaten ! Pirjo Pasanen

Älköön sydämenne olko levoton

Joh.14:1-4 Älköön teidän sydämenne olko levoton.Uskokaa Jumalaan ja uskokaa myös minuun. Minun isäni kodissa on monta huonetta.Ellei niin olisi, sanoisinko teille,että menen valmistamaan teille sijaa.Vaikka minä menenkin valmistamaan teille sijaa, tulen takaisin ja otan teidät luokseni,että tekin olisitte siellä missä minä olen.

Ja minne minä menen,tien sinne te tiedätte.

Tuo ihanan lupauksen täyttyminen on erikoisen lähellä.Maailma myrskyää,ei ole rauhaa ei ole lepoa ihmiskunnalla.Monet pelkäävät,mitä huominen tuo tulessaan.Miten minun,miten tulevien sukupolvien käy. Sodan uhka on mielessä ja monet muut uhkat.

Jumalan sana rohkaisee.... Kun nämä alkavat tapahtua,rohkaiskaa mielenne,sillä teidän vapautuksenne hetki on lähellä Luuk.21:28....

On suurta armoa,että Jeesus on elämämme purjeessa. Turvallisena saamme matkaa tehhä,vaikka huoli joskus mieltä painaa. Me olemme Kaikkivaltiaan Jumalan huolenpidossa.

Erkki Voutilainen luki sunnuntaina 1Tess.4:13-18....Nuo jakeet kertovat suuresta tapahtumasta,joka on tulossa.Tuota päivää ei meille kerrota,mutta me odotamme tuota päivää. Lohduttakaa siis toisanne näillä sanoilla. Kohta uskomme muuttuu näkemiseksi...Pääsiäisen aikaa vietetään,ja tuo ristin sanoma kertoo meille,että Jeesus joka on suorittanut kaiken meidän puolestamme,on täynnä armoa ja rakkautta,myös totuutta.Meidän syntimme Hän kantoi Golgatalla. Se tuntuu päivänselvältä.

Mutta,että todellako,minunkinko syntini. Kelpaanko ? ...On vain todettava...kyllä...kelpaamme. Puuttenalaisina Jumalalle kelpaavina saahan matkaa jatkaa. Luottaa Jumalan armoon ja rakkauteen... Meille on ihana koti valmiina.

Pyhä Henki antakoon meille rohkeutta kulkea päivämatka kerrallaan kohti ihanaa määränpäätä Jeesuksen luona.

 

Vapaa olen armosta Herran,aivan vapaa olen veressä sun.Annoit valon,loistaa syömmeeni kerran.Löytää tien sain,eteen verisen puun.

Nöyrtyen saavun eteesi hapuillen yhä puoleesi,vapaaksi minut ostithan Golgatalla.Kahleista synnin maailman ostit mut lapseks Jumalan.Nyt sulle kiitosuhria näin tuoda saan.

Ristin alla katson uhria taivaan.Veri virtaili haavoista sun.Älä pelkää oli sanat nuo Herran. Katso uhri oonhan eestäsi sun.

Vapautettu alta kuoleman vallan.Armahdettu olen Golgatalla. Siksi katson yhä puoleesi Herra.Veriuhri oothan eestäni mun”

 

Aurinkoista siunattua kevättä ja pääsiäistä---Helena Surakka

"Myyräntyö"

Joitakin vuosia sitten seurakunnassa tuli profetia,että joku tekee ”myyräntyötä”,takanapäin.

Luonnossahan myyrä kaivaa maahan onkaloita ja niihin tulee sortumia.

Uskovien keskuudessa seurakunnassa ja muuallakin myyräntyötä harrastava haurastaa lähimmäisten elämää arvostelevilla pahoilla puheilla,saattaen näin lähimmäisensä huonoon huutoon.

Tälläinen ihminen on unohtanut oman vajavaisuutensa ja toista armahtavan mielen.

Eikös se ole niin,että joka kerran,kun antaa väliarvosanoja toisille niin nostaa itsensä toisen yläpuolelle.

Useinkaan väliarvosanan antajilla ei ole kysymyksessä niinkään syntikysymys,vaan toisten elämän ulkoiseen olosuhteisiin/persoonaan liittyvät asiat.

Johan alkuseurakunnankin apostoleista sanottiin Apt. 4:13 havaitsivat heidän olevan koulunkäymättömiä ja oppimattomia miehiä.

Jumala suokoon meille erilaisuuden hyväksymistä ja sietokykyä.

Lea Kranz puhui patmoksella,että jossakin seurakunnassa jokin veli teki myyräntyötä hänen kohdallaan.Hän ajatteli,että kun hän seuraavan kerran menee sinne puhumaan hän ”selvittelee” tätä asiaa kyseisen ihmisen kanssa,mutta hän sai profetian,että Jumala rakastaa sitä veljeä ja on käyttänyt työssään ja käyttää jatkossakin.

Lea ajatteli tietävänsä,että profetoiminen on vajavaista,mutta että näin vajavaista.

Sitten koitti se päivä kun puhematka tuli sinne kyseiseen seurakuntaan.

Hänen puhuessaan Jumalan läsnäolo laskeutui kuulijoiden ylle ja hän näki miesten itkevän ja sitten voima laskeutui myös hänen olemukseensa hoitaen häntä. Puheen loputtua hän käveli sivukäytävää pitkin poispäin. Häntä vastaan tuli se veli joka oli tehnyt myyräntyötä ja syli avoinna koppasi hänet halaukseen ja pyysi anteeksi.

Jumalalla on kaikki hallinnassa ja rakkaus voittaa.

Matka jatkukoon toinen toistamme kärsien rakkaudessa

Irma Hartikainen

Kiitollisuus-vaikea laji

Vuoden vaihtuminen uudeksi aiheuttaa meissä menneen vuoden tarkastelua sekä myös suunnitelmia tulevalle vuodelle, joita kutsumme uuden vuoden lupauksiksi. Vuoden vaihde tuntuu luontevalta pisteeltä aloittaa jotakin uutta tai lopettaa jotakin vanhaa.

Mennyttä katsellessamme esiin nousevat helposti vain suuret, arjen normaalista elämästä poikkeavat tapahtumat ja ne jäävät usein määrittelemään meidän muistiimme kulunutta vuotta. Sen sijaan normaalit, arkeen kuuluvat tapahtumat unohtuvat helposti ja alamme pitää niitä itsestään selvyyksinä, vaikka juuri niissä ilmenee selvimmin Jumalan rakkaus ja huolenpito ihmistä kohtaan.

Raamattu opettaa selvästi, ettei meissä ihmisinä ole pelastavaa uskoa edes sinapinsiemenen vertaa vaan usko on Jumalan Pyhän Hengen vaikutusta. Pyhä henki kirkastaa Kristusta eli elävää Jumalan sanaa eli kuten Paavali totesi: ”Usko syntyy kuulemisesta ja kuuleminen Jumalan sanan kautta. Eli jumalan sana luo uskoa, sana jota Pyhä henki kirkastaa ja avaa.

Raamattu puhuu paljon Jumalan ylistämisestä. Jumalan ylistämisen keskeisin osa on kiitollisuus siitä, että Jumala on juuri sellainen kuin on ja että Hänen tahtonsa saisi toteutua meidän elämässämme ja kaikkialla maan päällä siten kun se toteutuu taivaassa. Taivas onkin täydellinen juuri siitä syystä, että siellä Jumalan tahto saa toteutua täydellisesti.

Vaikka meissä ihmisinä ei ole uskoa, voimme pitää tietoisesti yllä kiitollista mieltä ja opetella iloitsemaan ja kiittämään Jumalaa kaikesta siitä hyvästä mitä hän on elämäämme antanut. Kun siis tarkastelemme mennyttä vuotta elämässämme opitaan iloitsemaan kaikesta siitä pienestä ja arkisesta, joka helposti tuntuu itsestään selvyydeltä ja siten pyrkii unohtumaan mielestämme. Juuri arjen pienet asiat ovat Jumalan rakkautta puhtaimmillaan!

Kun pidämme mielemme kiitollisena, on Jumalan ylistäminen helppoa ja ylistys on portti syvempään yhteyteen Jumalan kanssa!Siunattua alkanutta vuotta! Matti Lappalainen

Korven kulkija

 

Huhuilen yössä korven,

odotan auttajaa.

Sieluni uupuu kerran,

jos en apua saa.

 

 

Herrani,sulta pyydän,

voimaa voittavaa.

Askele askeleelta,

haluan taivaltaa.

 

 

Kerran kodissa taivaan,

ylistän sinua.

Enää en vaivu vaivaan,

elo on onnea.

 

Pirjo Katainen

 

Lisää artikkeleita...