Blogi

Jumalana rakkaus


En aavistaa voi taivaan kirkkautta

mi tänne silmihini heijastaa.

En tuntea voi vielä täällä

kuin paljon Herra mua rakastaa.

 

Mut tiedän kanssani Hän kulkee

tään maisen taipaleeni matkalla.

Hän hellään helmahansa minut sulkee

en yksin kulje täällä alhoissa.

 

Ja kerran koittaa päivä ihana

kun tuntea voin täysin rakkauden

Hän täällä kulki kanssain matkalla

en koskaan, koskaan voi mä hukkua.

Pirjo Katainen

Maailmassa paljon ihmeellistä asiaa

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa,se hämmästyttää kummastuttaa,pientä kulkiaa.”

Tänä kesänä on monikin ihmetellyt ja kummastellut helteistä kesää. Mitähän tämä onkaan, kysellään. Raamatussakin on monen monta tilannetta,missä ihmiset ihmettelivät ja kyselivät,mitä tämä on? Apostolien teoissa kerrotaan helluntai päivästä,kun uskovat täytettiin Pyhällä Hengellä. Paikalla oli paljon väkeä, ja he olivat hämmästyksissään ja ihmettelivät,eivätkä tienneet mitä ajatella. Arvelivat jopa, että oovat juovuksissa. …....Kun Jeesus Golgatan keskimmäisellä ristillä riippui,hakattuna, kuoli ihmiskunnan syntien tähden, ristiinnaulitsijat ajattelivat tehneensä palveluksen.....Mutta kun temppelin esirippu repesi kahtia,maa järisi,kalliot halkesivat.

Sadanpäällikkö ja vartiat näkivät tapahtuman, he totesivat peloissaan: Tämä oli todellakin Jumalan Poika.... Niin...heillä oli paljon ihmettelemisen aihetta. Ja ajattelin, tulossa on päivä , vai mikä aika vuorokaudesta lieneekään,kun Jeesus tulee noutamaan omansa kotiin.Se päivä on ihmeellinen päivä. 1 Tess.4. 13-18 kertoo tuosta päivästä.....Tuota hetkeä ihmettelen jo nyt,kuinka moni lähtee kesken työpäivän tai yövuoteelta, Herraa vastaan yläilmoihin....Tuo hetki on maailman historian ihmeellisin hetki.

Ja ajattelen sitä,miten moni jääkään tänne,

ihmettelemään,mitä tämä on. Se tekee mielen välillä murheelliseksi....... Jeesus sanoi opetuslapsille, parannusta syntien anteeksiantamuksesta on saarnattava hänen nimessään kaikille kansoille,alkaen Jerusalemista. Te olette tämän todistajat. Luuk. 24:50-53 Sitten Jeesus vei heidät pois, lähelle Betaniia, ja kohottaen kätensä hän siunasi heidät.Siunatessaan heitä hän erkani heistä, ja hänet otettiin ylös taivaaseen.Ajattele, mikä hetki....Opetuslapset saivat kokea,kuinka Jeesus,johon he uskoivat,jota he seurasivat,siunasi heidät viemään sanomaa ettenpäin.....Ja niin se on meidänkin elämässä. Jeesus siunaa,pienet eväämme , Jeesus rukoilee meidän puolesta. Meillä on paras esirukoilija,mitä olla voi. Me elämme hankalaa aikaa,meidän todistuksiamme tarkkaillaan. Raamatun sana on monelle liikaa. Se on hullutusta tälle maailmalle,mutta meille se on Jumalan voima. Jeesus siunatkoon sinua ja sinun tehtävääsi . Nostetaan päämme,sillä pian on vapautuksemme hetki,lohdutetaan toisiamme,näillä sanoilla. Hyvää kesän jatkoa - Helena Surakka

Jumala nostaa väsyneen

Väsyneenä, haavoittuneena istun elämäni tien ohessa.

Ei askeltakaan eteenpäin, omat voimat on loppuneet - odotan.

Turhaaanko? - En.

Jumala, syliisi sinä nostat väsyneen.

Hellyydestä tunnen koko rakkautesi valtavan määrän.

Silmäni ummistuu, tahdon tuntea sinun lämpösi, rakkautesi.

Lepään ja odotan. Sylissäsi on niin hyvä olla.

Jumala rakasta minut ehjäksi jälleen. Ehjäksi kohtaamaan maailma.

Ehjäksi rakastamaan toista ihmistä.

Halusimme tai emme, elämäämme tulevat vastoinkäymiset, surut, sairaudet, ahdistukset joskus niin raskaana,että alamme valittamaan niiden painojen alla. Elämästämme aivan kuin putoaa pohja pois.

Saatamme joutua uskon elämässämme syvään kriisiin, ihmetellen etteihän näin pitänyt käydä. Muista ystäväni silloin, Jumala lähestyy heitä jotka ovat särkyneet, lukkiutuneet omiin kipuihin. Kipusi salpaa toimintakykysi, vetäydyt ettei sinua satuteta enää, pelkäät luottaa uudelleen.

Ystäväni jätä koko kipeytesi Jumalan rakastaviin käsiin.

Älä pelkää ystäväni, rukoile tahtoa antamaan anteeksi niille, jotka ovat loukanneet ja haavoittaneet sinua.

Ps: 61:3 Maan ääristä minä huudan sinua, kun sydämeni nääntyy.

Saata minut Kalliolle, joka on minulle liian korkea, sillä Sinä olet minulle turvapaikkani, torni vihollisia vastaan.

 

Jumala itse nostaa meidät Kristus kalliolle jolle itse emme jaksa nousta.

Ystäväni annathan myös anteeksi itsellesi. Hyväksy itsesi, Pyhä henki luo sinussa uutta, siihen menee aikaa,mutta ymmärrät sen aikanaan.

Levätään Jeesuksen sovitustyössä ja hänen rakkaudessaan.

 

Siunaten sinua ystäväni Pirkko Kuvajansaari

 

 

Usko on Jumalan lahja

Raamattu opettaa selkeästi, että usko, syntyy Jumalan sanan kuulemisen kautta. Uskoa meihin voi siis syntyä vain Jumalan sanan kautta! Näin ollen meissä ihmisissä itsessämme ei ole uskoa, vaan usko on Jumalan lahja ihmiselle, jonka hän antaa sanansa kautta, jota Pyhä Henki meille avaa ja kirkastaa. Niin sana kuin Pyhä henkikin kirkastavat meille Kristusta, joka oli lihaksi tullut Jumala, elävä sana!

Jeesus sanoi, että jos meissä ihmisissä olisi uskoa sinapinsiemenen verran, me kykenisimme siirtämään vuoria. Tätä opetusta on usein tulkittu virheellisesti niin, että Jeesus näin sanoessaan vaatisi meitä puristamaan itsestämme tuon sinapinsiemenen kokoisen uskon.

Jeesus tarkoitti vertauksellaan sitä, ettei meissä ihmisissä itsessämme ole uskoa sinapinsiemenen vertaa, koska vuoret eivät ole koskaan siirtyneet! Syntiinlankeemuksessa ihminen menetti yhteyden Jumalaan eikä ihminen tästä johtuen itse omaa uskoa eikä edes halua etsiytyä Jumalan yhteyteen. Niin usko kuin halu etsiytyä Jumalan yhteyteen on aina Jumalan työtä meissä ja meidän osamme on vain vastaanottaa tämä Jumalan lahja.

Usein me ihmiset tunnemme syyllisyyttä siitä, ettemme aina tunne vahvaa uskoa ja luottamusta Jumalaan. Varsinkin kovien koettelemusten, kuten sairauksien keskellä meidän on vaikeaa ymmärtää, kuinka Jumala voisi sallia tällaista ihmiselle, jota sanoo rakastavansa. Tämä tunne saa meidät tuntemaan syyllisyyttä, tunnemme itsemme huonoiksi kristityiksi, joilla ei usko ole riittävän suurta ja alamme ponnistelemaan puristaaksemme itsestämme ulos sen puuttuvan sinapinsiemellisen uskoa. Tämä vie meidät lain alaisuuteen, eli pyrkimykseen saavuttaa omin voimin Jumalan mielisuosio.

Meidät on kuitenkin pelastettu yksin Jumalan armosta! Myös usko meissä kaikkinen hedelmineen on Jumalan työtä meissä ja pysymällä lujasti kiinni Jumalan armossa olemme sisällä pelastuksessa. Tämä pelastus on valmistettu Jeesuksessa Kristuksessa, hänen Golgatalla antamassaan uhrissa. Tämän uhrin kautta meille avautui tie Jumalan yhteyteen ja jos vastaan otamme tämän pelastuksen, Jumala näkee meissä Jeesuksen täydellisyyden.

Matti Lappalainen

Herätetty Kristuksen kanssa

Kol. 1:16 Kaikki on luotu Hänen kauttansa ja Häneen. Siis Jeesukseen

Joh.1:3, 1 Kor 8:6 Alkuaan Jumala loi ihmisen yhteyteensä,mutta synti tuli maailmaan,kun ensimmäinen ihmispari rikkoi Jumalan käskyn,meidät on siis myyty synnin alaisuuteen. Room.3:23 Sillä kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla. 1 Joh 1:8,10 Mutta Jumala rakkaudessaan valmisti pelastuksen,koska Hänen tahtonsa on,että kaikki ihmiset pelastuisivat ja tulisivat tuntemaan totuuden 1 Tim 2:4, 2 Piet 13:9. Joh. 3:16-17 ,1 Joh 4:9,10 Kerrotaan Jumalan pelastavasta rakkaudesta. Joh 6:44 Jeesus sanoo:” Ei kukaan voi tulla minun tyköni,ellei Isä,joka on minut lähettänyt,häntä vedä”. Fil 2:1-6 Nyt kun Jumala on vetänyt meidät yhteyteensä; Meidät jotka olimme kuolleet rikoksiimme ja synteihimme ,eli olimme hengellisesti kuolleita, niin Hän on tehnyt meidät eläviksi -Kristuksen kanssa – siis saatu pelastus uudestisyntymisen kautta. Meidät on herätetty yhdessä Kristuksen kanssa ja asetettu taivaallisiin Kristuksessa. Niinkuin Kristus heräsi kuolleista,olemme mekin saaneet herätä synnin pimeydestä ja saatu Pyhän Hengen valaisema omatunto ja ylösnousemus voima. Mar.1:15 Jeesus sanoo; Tehkää parannus ja uskokaa evankeliumi.Jumala aloittaa meissä pyhittävän työnsä tultuamme uskoon Jeesukseen. 1 Joh.1:9 Jos,me tunnustamme syntimme,on Hän uskollinen ja vanhurskas niin, että Hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä. Jumala vaikutti myös halun kertoa evakeliumin totuudesta muille. Kun olin ollut jonkun aikaa uskossa, niin Jumala puhui minulle,että silloin kun olen Kristuksen kanssa ristiinnaulittu,niin minä kyllä näen uskovissa puutteita,mutta en takerru niihin. Kristuksen kanssa ristiinnaulitsemisesta puhutaan Room.6:6.

Kerran eräs uskova kertoi,että häntä ärsytti joku tilanne ja hän ajatteli että,siinä se teotaroipi. Jumala näytti hänet hengessä laipion rajassa ja sanoi,että nouse sinä tämän asian yläpuolelle.

Kun vaellamme Jeeuksen kanssa niin Hän antaa levon ja rauhan. Tässä jokunen aika sitten kuuntelin Patmos radion Suomi rukoilee ohjelmaa. Ja olin mukana jossakin rukousaiheessa.Jumala laski sydämelle sanat; lepää vaan Kristus kalliolla. Siinähän sitä onkin hyvä lepopaikka sanassa,uskon kautta.

Siunattua joulun odotusta ja aikaa toivottelee Irma Hartikainen

Täyteen eheyteen

Tarja Lappalainen on kirjoittanut helppolukuisen kirjan,nimeltä Täyteen eheyteen (2020).

Kirjassa pureudutaan sisäiseen parantumiseen ja eheytymiseen, sekä siihen miksi sisäinen eheytymisprosessi kannattaa itse kunkin käydä läpi.

Kirjan punaisena lankana on Psalmin 147:3 "Hän parantaa ne, joilla on särkynyt sydän, ja sitoo heidän haavansa."

Jeesus tahtoo tänäkin päivänä parantaa ihmisten sisäisiä haavoja ja vapauttaa elämään täyttä elämää Hänessä.

Jos koet elämäsi olevan "takkuista",sinulla on kätkettyjä tunteita tai olet suojamuurien ympäröimä,ole rohkea ja luo tämä kirja. Ehkä löydät avaimia käsitellä elämäsi kipuja rohkeammin Jeesuksen kanssa.

Sinua siunaten Tuulia Voutilainen

Jumala puhuu tavalla ja puhuu toisella

Jumala puhuu tavalla ja puhuu toisella sanotaan Jobin kirjassa.

Tänä kesänä minua puhutteli yksi kesällä hankkimani kesäkukka, joka oli kovin heiveröinen jos ostaessani. Aikani katselin ja huomasin, että kukka ei virunut eikä vanunut, hoidosta huolimatta. Jotenka ajattelin, tuo joutaa viskata pois. Niimpä se jotui vaahteran juureen, pois näkyvistä.. Kas kummaa, jonkun ajan kuluttua huomasin,sehän on alakanut kasvaa, ja jopa kukkia.

Raamattu kertoo Luuk.13. 6-9 viinitarhasta, jossa viikunapuu oli lopettanut tekemästä hedelmiä. Viinitarhan omistaja oli tutkaillut pidemmän aikaa tuota puuta, mutta ei löytänyt hedelmiä. Ja niimpä hän antoi käskyn viinitarhan hoitajalle,hakkaa se pois,sehän laihduttaa vain maata. Viinitarhan hoitajalla oli kuitenkin toisenlainen ajatus. ”Herra, anna sen olla vielä tämä vuosi. Sillä välin minä kuokin ja lannoitan maan sen ympäriltä. Ehkäpä se ensi vuonna tekee hedelmää.Mutta jos ei,niin käske sitten hakata se pois.”

Niin on meidänkin elämässä.Jeesus,joka näkee ihmisen elämän vaiheet.Taivaallinen tarhuri kuokkii ,lannoittaa.....Eli,pehmittää sydämen maaperää,niin että Jumalan sana,opetus,saisi muuttaa meitä. Kantamaan hyvää hedelmää. Voisimme sanoa, ehkäpä ensi vuonna........

Tuosta viikunapuusta ei kerrota miten sille kävi, mutta viinitarhan hoitajan tahto oli hyvä. Hän näki vielä mahdollisuuden. Hän näki vielä tuossa puussa toivoa.

Ja niinhän se on. Jeesus haluaa meille omille lapsilleen parasta. Sen vuoksi on hyvä avata sydämensä, ja todeta. Jeesus, tässä olen, tee sinä minussa työtäsi,niin että voisin olla tässä lopun ajassa, kykenevä tekemään sinun tahtoasi.Viemään sanomaa sinun rakkaudestasi,toivosta, niile jotka eivät vielä sinua tunne.

Ollaan ajassa jossa jo odotamme että Jeesus saapuu noutamaan omansa kotiin.Kerran saamme olla Jeesuksen tykönä,Hänen joka meidät pelasti,kasvatti, puhdisti,rohkaisi ym.ym.

Paavali kirjoittaa Fil.3:12-14 ”Ei niin, että olisin jo saavuttanut sen tai tullut täydelliseksi,vaan minä riennän sitä kohti, että voittaisin sen omakseni, koskapa Jeesus on voittanut minut omakseen. Veljet,minä en katso sitä vielä saavuttaneeni. Yhden minä kuitenkin teen; unohtaen sen, mikä on takana, ja kurottautuen sitä kohti, mikä on edessä, minä riennän kohti päämäärää saadakseni voittopalkinnon,jonka omistamiseen Jumala on minut kutsunut taivaallisella kutsulla Kristuksessa Jeesuksessa.”

 

Siunausta ja hyvää syksyn jatkoa Helena Surakka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lisää artikkeleita...