Blogi

Usko on Jumalan lahja

Raamattu opettaa selkeästi, että usko, syntyy Jumalan sanan kuulemisen kautta. Uskoa meihin voi siis syntyä vain Jumalan sanan kautta! Näin ollen meissä ihmisissä itsessämme ei ole uskoa, vaan usko on Jumalan lahja ihmiselle, jonka hän antaa sanansa kautta, jota Pyhä Henki meille avaa ja kirkastaa. Niin sana kuin Pyhä henkikin kirkastavat meille Kristusta, joka oli lihaksi tullut Jumala, elävä sana!

Jeesus sanoi, että jos meissä ihmisissä olisi uskoa sinapinsiemenen verran, me kykenisimme siirtämään vuoria. Tätä opetusta on usein tulkittu virheellisesti niin, että Jeesus näin sanoessaan vaatisi meitä puristamaan itsestämme tuon sinapinsiemenen kokoisen uskon.

Jeesus tarkoitti vertauksellaan sitä, ettei meissä ihmisissä itsessämme ole uskoa sinapinsiemenen vertaa, koska vuoret eivät ole koskaan siirtyneet! Syntiinlankeemuksessa ihminen menetti yhteyden Jumalaan eikä ihminen tästä johtuen itse omaa uskoa eikä edes halua etsiytyä Jumalan yhteyteen. Niin usko kuin halu etsiytyä Jumalan yhteyteen on aina Jumalan työtä meissä ja meidän osamme on vain vastaanottaa tämä Jumalan lahja.

Usein me ihmiset tunnemme syyllisyyttä siitä, ettemme aina tunne vahvaa uskoa ja luottamusta Jumalaan. Varsinkin kovien koettelemusten, kuten sairauksien keskellä meidän on vaikeaa ymmärtää, kuinka Jumala voisi sallia tällaista ihmiselle, jota sanoo rakastavansa. Tämä tunne saa meidät tuntemaan syyllisyyttä, tunnemme itsemme huonoiksi kristityiksi, joilla ei usko ole riittävän suurta ja alamme ponnistelemaan puristaaksemme itsestämme ulos sen puuttuvan sinapinsiemellisen uskoa. Tämä vie meidät lain alaisuuteen, eli pyrkimykseen saavuttaa omin voimin Jumalan mielisuosio.

Meidät on kuitenkin pelastettu yksin Jumalan armosta! Myös usko meissä kaikkinen hedelmineen on Jumalan työtä meissä ja pysymällä lujasti kiinni Jumalan armossa olemme sisällä pelastuksessa. Tämä pelastus on valmistettu Jeesuksessa Kristuksessa, hänen Golgatalla antamassaan uhrissa. Tämän uhrin kautta meille avautui tie Jumalan yhteyteen ja jos vastaan otamme tämän pelastuksen, Jumala näkee meissä Jeesuksen täydellisyyden.

Matti Lappalainen

Herätetty Kristuksen kanssa

Kol. 1:16 Kaikki on luotu Hänen kauttansa ja Häneen. Siis Jeesukseen

Joh.1:3, 1 Kor 8:6 Alkuaan Jumala loi ihmisen yhteyteensä,mutta synti tuli maailmaan,kun ensimmäinen ihmispari rikkoi Jumalan käskyn,meidät on siis myyty synnin alaisuuteen. Room.3:23 Sillä kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla. 1 Joh 1:8,10 Mutta Jumala rakkaudessaan valmisti pelastuksen,koska Hänen tahtonsa on,että kaikki ihmiset pelastuisivat ja tulisivat tuntemaan totuuden 1 Tim 2:4, 2 Piet 13:9. Joh. 3:16-17 ,1 Joh 4:9,10 Kerrotaan Jumalan pelastavasta rakkaudesta. Joh 6:44 Jeesus sanoo:” Ei kukaan voi tulla minun tyköni,ellei Isä,joka on minut lähettänyt,häntä vedä”. Fil 2:1-6 Nyt kun Jumala on vetänyt meidät yhteyteensä; Meidät jotka olimme kuolleet rikoksiimme ja synteihimme ,eli olimme hengellisesti kuolleita, niin Hän on tehnyt meidät eläviksi -Kristuksen kanssa – siis saatu pelastus uudestisyntymisen kautta. Meidät on herätetty yhdessä Kristuksen kanssa ja asetettu taivaallisiin Kristuksessa. Niinkuin Kristus heräsi kuolleista,olemme mekin saaneet herätä synnin pimeydestä ja saatu Pyhän Hengen valaisema omatunto ja ylösnousemus voima. Mar.1:15 Jeesus sanoo; Tehkää parannus ja uskokaa evankeliumi.Jumala aloittaa meissä pyhittävän työnsä tultuamme uskoon Jeesukseen. 1 Joh.1:9 Jos,me tunnustamme syntimme,on Hän uskollinen ja vanhurskas niin, että Hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä. Jumala vaikutti myös halun kertoa evakeliumin totuudesta muille. Kun olin ollut jonkun aikaa uskossa, niin Jumala puhui minulle,että silloin kun olen Kristuksen kanssa ristiinnaulittu,niin minä kyllä näen uskovissa puutteita,mutta en takerru niihin. Kristuksen kanssa ristiinnaulitsemisesta puhutaan Room.6:6.

Kerran eräs uskova kertoi,että häntä ärsytti joku tilanne ja hän ajatteli että,siinä se teotaroipi. Jumala näytti hänet hengessä laipion rajassa ja sanoi,että nouse sinä tämän asian yläpuolelle.

Kun vaellamme Jeeuksen kanssa niin Hän antaa levon ja rauhan. Tässä jokunen aika sitten kuuntelin Patmos radion Suomi rukoilee ohjelmaa. Ja olin mukana jossakin rukousaiheessa.Jumala laski sydämelle sanat; lepää vaan Kristus kalliolla. Siinähän sitä onkin hyvä lepopaikka sanassa,uskon kautta.

Siunattua joulun odotusta ja aikaa toivottelee Irma Hartikainen

Täyteen eheyteen

Tarja Lappalainen on kirjoittanut helppolukuisen kirjan,nimeltä Täyteen eheyteen (2020).

Kirjassa pureudutaan sisäiseen parantumiseen ja eheytymiseen, sekä siihen miksi sisäinen eheytymisprosessi kannattaa itse kunkin käydä läpi.

Kirjan punaisena lankana on Psalmin 147:3 "Hän parantaa ne, joilla on särkynyt sydän, ja sitoo heidän haavansa."

Jeesus tahtoo tänäkin päivänä parantaa ihmisten sisäisiä haavoja ja vapauttaa elämään täyttä elämää Hänessä.

Jos koet elämäsi olevan "takkuista",sinulla on kätkettyjä tunteita tai olet suojamuurien ympäröimä,ole rohkea ja luo tämä kirja. Ehkä löydät avaimia käsitellä elämäsi kipuja rohkeammin Jeesuksen kanssa.

Sinua siunaten Tuulia Voutilainen

Jumala puhuu tavalla ja puhuu toisella

Jumala puhuu tavalla ja puhuu toisella sanotaan Jobin kirjassa.

Tänä kesänä minua puhutteli yksi kesällä hankkimani kesäkukka, joka oli kovin heiveröinen jos ostaessani. Aikani katselin ja huomasin, että kukka ei virunut eikä vanunut, hoidosta huolimatta. Jotenka ajattelin, tuo joutaa viskata pois. Niimpä se jotui vaahteran juureen, pois näkyvistä.. Kas kummaa, jonkun ajan kuluttua huomasin,sehän on alakanut kasvaa, ja jopa kukkia.

Raamattu kertoo Luuk.13. 6-9 viinitarhasta, jossa viikunapuu oli lopettanut tekemästä hedelmiä. Viinitarhan omistaja oli tutkaillut pidemmän aikaa tuota puuta, mutta ei löytänyt hedelmiä. Ja niimpä hän antoi käskyn viinitarhan hoitajalle,hakkaa se pois,sehän laihduttaa vain maata. Viinitarhan hoitajalla oli kuitenkin toisenlainen ajatus. ”Herra, anna sen olla vielä tämä vuosi. Sillä välin minä kuokin ja lannoitan maan sen ympäriltä. Ehkäpä se ensi vuonna tekee hedelmää.Mutta jos ei,niin käske sitten hakata se pois.”

Niin on meidänkin elämässä.Jeesus,joka näkee ihmisen elämän vaiheet.Taivaallinen tarhuri kuokkii ,lannoittaa.....Eli,pehmittää sydämen maaperää,niin että Jumalan sana,opetus,saisi muuttaa meitä. Kantamaan hyvää hedelmää. Voisimme sanoa, ehkäpä ensi vuonna........

Tuosta viikunapuusta ei kerrota miten sille kävi, mutta viinitarhan hoitajan tahto oli hyvä. Hän näki vielä mahdollisuuden. Hän näki vielä tuossa puussa toivoa.

Ja niinhän se on. Jeesus haluaa meille omille lapsilleen parasta. Sen vuoksi on hyvä avata sydämensä, ja todeta. Jeesus, tässä olen, tee sinä minussa työtäsi,niin että voisin olla tässä lopun ajassa, kykenevä tekemään sinun tahtoasi.Viemään sanomaa sinun rakkaudestasi,toivosta, niile jotka eivät vielä sinua tunne.

Ollaan ajassa jossa jo odotamme että Jeesus saapuu noutamaan omansa kotiin.Kerran saamme olla Jeesuksen tykönä,Hänen joka meidät pelasti,kasvatti, puhdisti,rohkaisi ym.ym.

Paavali kirjoittaa Fil.3:12-14 ”Ei niin, että olisin jo saavuttanut sen tai tullut täydelliseksi,vaan minä riennän sitä kohti, että voittaisin sen omakseni, koskapa Jeesus on voittanut minut omakseen. Veljet,minä en katso sitä vielä saavuttaneeni. Yhden minä kuitenkin teen; unohtaen sen, mikä on takana, ja kurottautuen sitä kohti, mikä on edessä, minä riennän kohti päämäärää saadakseni voittopalkinnon,jonka omistamiseen Jumala on minut kutsunut taivaallisella kutsulla Kristuksessa Jeesuksessa.”

 

Siunausta ja hyvää syksyn jatkoa Helena Surakka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Älkäämme tuomitko

Syntiinlankeemuksessa oli kysymys siitä, että käärmeen houkuttelemana ensimmäiset ihmiset halusivat tulla Jumalan kaltaisiksi. Tämä näkyy ihmisessä edelleenkin monilla eri tavoilla, mm. halu hallita eli olla parempi kuin toiset ihmiset on meissä edelleenkin vallitseva syntiinlankeemuksen seuraus.

Halu hallita ja olla parempi muita näkyy kristillisessä elämässä taipumuksena tuomita muita ihmisiä. Toisten ihmisten viat ja virheet nähdään suurina kun samalla vähätellään omia virheitä tai jopa kiistetään niiden olemassaolo.

Jeesus opetti selkeästi, ettei meille ole annettu tuomiovaltaa toisiin ihmisiin nähden, vaan se valta on yksin Jumalalla. Jumala näet kaikkivaltiaana ja kaikkitietävänä yksin kykenee antamaan oikeudenmukaisen tuomion.

Ihmisen vajavaisuus näkyykin siinä, että tarkastelemme asioita ja tapahtumia omasta, suppeasta näkökulmasta. Hengellisissä kysymyksissä tämä näkyy esimerkiksi siinä, että rakennamme omista kokemuksistamme ja omasta elämästämme sapluunan, johon jokaisen uskovan olisi sovittava: jos hän ei siihen joltakin osin asetu, julistamme hänet eksyneeksi tai ainakin parannusta kaipaavaksi. Emme toisin sanoen kykene asettumaan hänen asemaansa ja ymmärtämään sitä elämää ja todellisuutta, jossa hän elää ja sitä, että ihmisen ainutkertaisuus näkyy myös tavassa palvella Jumalaa!

Jeesus sanoi, että sillä mitalla millä mittaamme muille myös meille mitataan! Jos siis olemme armottomia muille, vedämme tuomion itsemme ylle mutta jos armahdamme muita myös meidät armahdetaan!

Älkäämme siis tuomitko uskonveljiämme tai -sisariamme omien, vajavaisten ja vääristyneitten mittareidemme mukaan vaan kantakaamme toistemme kuormia niin täytämme Jumalan lain!

Matti Lappalainen

Jeesus on ihmeellinen

Jeesus on ihmeellinen.Hän vie meidät kerran taivaan kotiin.Taidan laittaa tähän yhden laulun.

1 Soi veren voittolaulu Golgatan kummulla. Kun Jeesus ristinpuulla kukisti kuoleman.Näin aukes taivaan ukset mulle kurjalle.Sain täyden armahduksen,veressä Jeesuksen.

2 On veren voittolaulu maan päällä ihanin.Mut taivaan asunnoissa se soi viel kauniimmin.Se kertoo ristin tiestä Jeesuksen rakkahan.Ja kruunaa ristin miestä,Karitsaa Jumalan.

3 Sai sydän uuden laulun juurella ristin puun.Ja varman taivastoivon elämään tuhottuun.Soi ikikiitos sulle kun kuolit eestäni.

Ja armos kalliolle mun nostit rakkahin.

Vain Jeesuksen sovinto veri pois pyyhkii meidän syntimme.Ja sillloin taivaan ovet aukee meille syntisille.On ihanaa rakastaa Jeesusta sydämestämme.Meidän pitää rakastaa myös toisiamme,silloin meidät tunnetaan Juamalan lapsiksi.Ei kukaan täällä kestä yksin ollessa. Vain Jeesus turvan antaa. Jeesus ompi suuri myös sairauksien hoidossa.Näin Hänen käsivarsilleen jään,Hänen hoitoonsa.En tiedä mitään suurempaa täällä maailmassa,kuin olla Hänen hoidossa.Jeesus vie minut kerran taivaaseen.Hän myöskin sinua siunaa.Luota vain hänen armoonsa, niin saat kerran olla taivaassa, häntä kiittäen,ja laulaa Hänen kunniaansa,iäti veisaten.Hän pitää meistä huolen.Herra voi sinut parantaa ja vie sinut taivaan kotiin,niinkuin minutkin. Mikäpä sen ihanampaa.

Jumalan siunausta kaikille.

 

Veikko Liukkonen

 

Matkani määrä

On matkani määrä taivas,

se on ihana kaunis maa.

Siellä unohtuu kaikki vaivas,

siellä kärsimys lopun saa.


Sinne kaipaan mä päästä täältä,

tulla maahan oi parempaan.

Täältä tuiskuin ja tuulien säältä,

siellä ystävät kohdataan.

 

Kun saavun eteen taivaan Herran,

on riemuni sanomaton.

Ei vielä mutta kerran,

tää kaikki totta on.

Pirjo Katainen

Lisää artikkeleita...