Blogi

Matkani määrä

On matkani määrä taivas,

se on ihana kaunis maa.

Siellä unohtuu kaikki vaivas,

siellä kärsimys lopun saa.


Sinne kaipaan mä päästä täältä,

tulla maahan oi parempaan.

Täältä tuiskuin ja tuulien säältä,

siellä ystävät kohdataan.

 

Kun saavun eteen taivaan Herran,

on riemuni sanomaton.

Ei vielä mutta kerran,

tää kaikki totta on.

Pirjo Katainen

Sanan kuuleminen ja noudattamisen tärkeys

 

Jeesus oli opetuslastensa; Pietarin, Jaakobin ja Johanneksen kanssa korkealle vuorella ja siellä heidät varjosi valoisa pilvi;

ja katso, pilvestä kuului ääni, joka sanoi ;” Tämä on minun rakas poikani, johon minä olen mielistynyt; KUULKAA HÄNTÄ.”

(Mat:17:1-8)

Jumala erityisesti nosti sanat; ”KUULKAA HÄNTÄ”

Mat 18: 23-35 on kertomus armottomasta palveliasta. Siinä on yksi, Jeesuksen opetus puhe meille, Isän sydämeltä.

Kuninkaan eteen tuotiin palvelia , joka oli hänelle velkaa, kymmenentuhatta leiviskää (leiviskä m.5.600 SMK)

Mutta tämä palvelia rukoili herraansa ja herran kävi sääliksi sitä palveliaa, ja antoi velan anteeksi.

Mutta tavattuaan kanssapalveliansa, joka oli hänelle velkaa sata denaria (denari n.15 MK)

heitti hänet vankeuteen. Kun tapahtuma kerrottiin hänen herralleen, niin silloin hänen herransa kutsui hänet eteensä ja sanoi

hänelle:” Sinä paha palvelia! Minä annoin sinulle anteeksi kaiken sen velan, koska sitä minulta pyysit; eikö sinunkin olisi pitänyt

armahtaa kanssapalveliaasi, niinkuin minäkin sinua armahdin. Ja hänen herransa vihastui ja antoi hänet vanginvartian käsiin,

kunnes hän maksaisi kaiken, minkä oli hänelle velkaa.

Näin myös minun taivaallinen Isäni tekee teille, ellette anna kukin veljellenne sydämestänne anteeksi.

Tässä on yksi kuvaus taivasten valtakunnan periaatteista.

 

Oppimisin Jeesukselta : Irma Irma Hartikainen

 

 

Jeesus on Herra

Jeesus Kristus on Herra. Läpi kuoleman kulkeut. Hän on kuningas.

Moni ei usko Jeesukseen, mutta me uskomme, että Hän kuoli ristillä, että meillä, jotka uskomme, olisi iankaikkinen elämä, Hänen kanssaan.

Älkää kootko itsellenne aarteita maan päälle, missä koi ja ruoste raiskaa. Ja missä varkaat murtautuvat sisään ja varastavat. Vaan kootkaa itsellenne aarteita taivaaseen, missä ei koi, eikä ruoste raiskaa, ja missä eivät varkaat murtaudu sisään. Eivätkä varasta. Sillä, missä sinun aarteesi on ,siellä on myöskin sinun sydämesi.

Älä mene eteenpäin, sillä ei täällä kukaan, liian kauan kestä. Jokaisella on määräaikansa, mutta Jumala antaa kyllä voimia, matkan tekoon. Ja Hänen kätensä on kyllä voimakas, auttamaan jokaista ihmistä.

Rukoilen vielä seurakunnan puolesta. Sillä niin kuin salama, leimahtaa idästä ja näkyy länteen. Niin on oleva Ihmisen Pojan tulemus. Valvokaa siis, sillä ette tiedä päivää, ettekä hetkeä. Herra on auttanut kaikessa. Seurakunnassa ei ole paimenta tällä hetkellä, mutta Jumala kyllä auttaa omiaan, uskon hengessä.  Hän sanoi, mikä ihmiselle on mahdotonta, se on Jumalalle mahdollista. Minä olen ovi, jos joku minun kauttani menee sisälle, niin hän pelastuu. Jeesus sanoi hänelle, minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan tule Isän tykö, muutoin kun minun kauttani. Elämä on ihmeellistä, mutta Jeesus auttaa omiaan, kaikissa tilanteissa.

Jumalan sanan suurta siunausta seurakunnalle. Hän voi auttaa. Juamala kaikkia siunatkoon ja auttakoon, joka hetkessä. Jumalan siunausta kaikille. Herra toimii sinun parhaaksesi.

 

Veikko Liukkonen

Kosketus

 

Kauhu rinnasta repii, kaukana muista

varjot synkkänä lankeaa metsien puista.

”Mua auta ei kukaan” ehkä kerkesit pohtia

Onhan arkoja alueita kipukohtia.

 

 

Tiedän on yksi Golgatan mies

joka raastavan tuskan jo ristillä ties.

Ei anna taakkaa jota et voi sietää

tuo auttaja vierellä ajankin tietää.

 

 

Olet kestänyt myrskyt ja lämpöiset tuulet

jotka Jumalan kiitokseen kirvoitti huulet.

Eihän turhia olleet ristillä vuodot

vain tuskan tuntee raipoin revityt muodot.

 

 

Vielä synkimmän hetken käy vierellä sun

kuiskaten hiljaa tartu käteeni mun.

Sinut tahdon auttaa läpi vaarojen takas

olethan ollut mulle  lapseni rakas

 

Veli Lillinen

Usko on luja luottamus

1 moos. 15:5-6 Sitten Herra vei Abramin ulos ja sanoi: ”Katso taivaalle ja laske tähdet, jos voit ne laskea. ”Herra sanoi vielä hänelle: ”Yhtä paljon on sinulla oleva jälkeläisiä.” Abram uskoi Herraa ,ja Herra luki sen hänelle vanhurskaudeksi.

Abram sai katsella Jumalan lupausta, lupausta joka oli näin ihmisjärjellä ajateltuna, vaikea uskoa . Mutta Abram uskoi.  Joskus voi tulla elämään tilanteita, että epäusko valtaa. Koet, että tässä tämä nyt oli. Vuori on liian suuri. Olet rukoillut, päivästä toiseen, jopa vuosia. Vastausta ei kuulu. Mutta sinulla on lupaus, Jumalan lupaus. Katsele, katsele niin kuin Abraham, uskon silmin. Room. 4:20-22 Jumalan lupausta hän ei epäuskossa epäillyt, vaan vahvistui uskossa antaen kunnian Jumalalle. Hän oli täysin varma, että Jumala voi tehdä sen, minkä on luvannut. On uskon sanoja, on epäuskon sanoja. Abraham toivoi, vaikka ei toivoa ollut. Hän uskoi. Tiedämme, että tämä aika on pimeä, ja yhä pimenevä aika. Katsellaan tilanteita maailmalla. Katseemme kiinnittyy monesti, toivottomiin tilanteisiin. Kuitenkin, meidän Jumalamme, on kaiken yläpuolella. Hänellä on kaikki valta, niin taivaassa kuin maanpäällä. Hän, järjestelee asioita omalla tavallaan, meidän parhaaksi, kun luotamme, annamme Hänen suunnitella. Meillä on lupa pyytää, lisää meille uskoa.

Näissä ajatuksissa, tuli mieleen lapsuus ja äidin kasvimaa. Miten tarkasti hän maan muokkasi, tasoitteli, kylvi siemenet. Kasteli ja odotti. Kasvimaa,se näytti niin täydelliseltä. Äiti uskoi, sieltä syksyllä sitten evästä kerätään. Ja niinhän siinä kävikin. Mutta, miten paljon siinä välillä piti tehdä. Harventaa, kitkeä rikkaruohot pois. Ei yhtään mieleistä puuhaa, mutta se oli tehtävä, muuten tuo ihana kasvimaa, olis ollut rikkaruohoja täynnä.Ja porkkanatkin vai pikkusormen kokoisia,jos sitäkään.

Meidänkin elämä on kuin kasvimaa. Ensin on sydämen maaperää muokattu,joku on kylvänyt siemenen, rukoillut. Ja sitten tapahtui ihme. Annettiin Jeesukselle lupa, tehdä elämässämme muutos, saatiin synnit anteeksi.Alkoi uusi elämä. Silti meidänkin on välillä kitkettävä epäuskon rikkaruohoja ym pois sydämestä. On harvennettava,luovuttava asioita,jotka voivat olla kasvun esteenä.Kuitenkin Jumalan armon avulla,päästään eteenpäin.Ja kerran usko muuttuu näkemiseksi. Sitä odotellessa iloitaan pelastuksen päivästä,jokaisesta armon päivästä.

Heb. 10:35-37 Älkää siis heittäkö pois rohkeuttanne, jonka palkka on suuri, sillä te tarvitsette kestävyyttä, että täyttäisitte Jumalan tahdon ja saisitte sen, mikä on luvattu. Vielä vähän aikaa, aivan vähän, niin saapuu se, joka on tuleva, eikä hän viivyttele.

Tänään saamme nostaa katseemme Jeesukseen, häneen joka on luvannut, sitä joka tulee minun luokseni, minä en ikinä heitä pois.

Siunausta toivotellen Helena Surakka

Anokaa

Anokaa, niin teille annetaan: etsikää, niin te löydätte,  kolkuttakaa, niin teille avataan. Sillä jokainen anova saa, ja etsivä löytää, ja kolkuttajalle avataan  Matt 7: 7-8.

Kuka meistä uskoo nämä Jeesuksen sanat? Olisi hyvä, jos me uskoisimme. Mutta epäusko tahtoo meitä monesti vaivata. Epäuskolle ei kuitenkaan kannattaisi antaa sijaa. Jeesus sanoi, parantakaa sairaita, herättäkää kuolleita, puhdistakaa pitalisia , ajakaa ulos riivaajia. Lahjaksi olette saaneet, lahjaksi antakaa. Matt 10:8.

Herra lisää meille uskoa, sillä sitä me tarvitsemme. Ei auta, vaikka olisi lukenut raamatun monta kertaa läpi, täytyy uskoa vain Jeesukseen.  Sillä Hän, antaa synnit anteeksi ja vieläpä parantaa meitä, monista sairauksista. Kun vain uskomme, että Jeesus voi sen tehdä. Ei se aina ole niin helppoa uskoa, mutta kun katsoo Jeesukseen, niin elämä voi muuttua. Jeesus on luvannut antaa meille iankaikkisen elämän. Ja se on varma, sitä ei kukaan voi riistää meiltä pois. Ei edes sielunvihollinenkaan, vaikka hän sen mielellään tekisi. Jeesus on paljon väkevämpi, ja Hän kyllä pelastaa meidät, taivaan valtakuntaan. Siellä ei enää ole kipuja, ei kolotuksia, eikä mitään sairautta, mikä täällä monesti vaivaa. Nyt tahdon tähän loppuun laittaa vielä raamatun jakeet.

Ja Kristuksen asua uskon kautta teidän sydämissänne, niin että te, rakkauteen juurtuneina ja perustuneina, voisitte kaikkien pyhien kanssa käsittää, mikä leveys ja pituus ja korkeus ja syvyys on, ja oppia tuntemaan Kristuksen rakkauden, joka on kaikkea tietoa ylempänä; että tulisitte täyteen Jumalan kaikkea täyteyttä. Mutta hänelle, joka voi tehdä enemmän kuin kaikki, mitä me anomme tai ymmärrämme, sen voiman mukaan, joka meissä vaikuttaa. hänelle kunnia seurakunnassa ja Kristuksessa Jeesuksessa kautta kaikkien sukupolvien, aina ja iankaikkisesti . Amen.  Ef.3 :17-21

 

Jumalan runsasta siunausta kaikille

Veikko Liukkonen

Jeesukseen nojaten

 

Tuon kiitoksen hauraan kuin lintuset puiden,

ne kantakoot viestin luo rakkaiden muiden.

Niin moni on muistanut rukouksin tiellä,

Suokoon Jumala palkan runsaimman siellä.

 

 

Onhan moni jo sylissä ikuisen luojan,

joka antanut on täällä myrskyissä suojan.

Olen kiitoksen velkaa sen kerron jo täällä,

ovat turhia sanat enää pilvien päällä.

 

 

Usein uuvuttaa sairaus ja ruumiini kunto,

Vaan sisällä elää kauaks’ kaipaava tunto.

Onhan jokainen päivä kuin salattu manna,

Nyt huokailen hiljaa Isä voimia anna.

 

Veli Lillinen

 

 

 

Lisää artikkeleita...