Blogi

Työssä mukana


Hiki helmeilee otsalla lapsosen hauraan

käsi hento kun hapuilee otteensa kauraan.

Kai tule ei lyhdettä korresta tuosta

vaan leikkaajain jäljessä tahtoo hän juosta.

 

Pian lapsi tuo kasvaa ja lyhteet sen myötä

vaan Jumalan pellolla jatkaa hän työtä.

Kun vilja on taittunut sirppien terässä

lailla Ruutin hän poimii ne leikkaajain perässä.

 

Kerran on hälläkin lyhteensä antaa

ne Jeesuksen käsiin siunaten kantaa.

Kun työ on tehty Jumalan saralla

käy palkan maksuun hän mielellä aralla.

 

On juhlapöytä jo katettu edessä

siellä korppuja liota kukaan ei vedessä.

Herkut on maukkaat kuin kaanaan häissä

vaan viinikään lopu ei juhlissa näissä

Veli Lillinen

Savi astia


On saven valaja työssään pajassa

luoden astiaa kauneinta tässä ajassa.

Tuo arvokas savi on aarteiden hinnassa

vaikka valajan kuva ei heijastu pinnassa.


Kai tekee Hän minussa työtänsä luovaa

kun astiaa tätä vain ahjossa muovaa.

Vai lojuuko aines tuo nurkka pielissä

astian malli vain Jumalan mielessä.


Vaan ottaa Hän kipon tuon välillä esiin

ja heittää sen jäähtymään jäisiin vesiin.

Saako Hän kiiltävää kaunista lain

vai kupposen kulkijan kourassa vain.


Vielä Mestari merkitsee astiat aidot

joissa näkyvät Hänen kätensä taidot.

Ne tehnyt on itselle käyttöönsä jaloon

Hän varoen siirtää ne taitajan taloon


Veli Lillinen

Uusi Vuosi

Vuosi vanha vaipui hautaan, riemuineen ja murheineen, ihmissydän puhkee nöyrään rukoukseen kiitokseen. Oi, jos vuosi alkava oisi Luojan siunaama. Luojan siunaama.

Meistä harva tietää tai ei kukaan, mitä tänä vuonna tapahtuu, mutta päivä kerrallaan sen näemme. Jeesukseen uskovina, me tietysti toivomme herätystä ja että saisimme kastaa uskoon tulleita. Se virkistäisi ja antaisi iloa seurakuntaan. On se kuitenkin hyvä, että vielä saa Suomessa vapaasti uskoa Jumalaan. Kaikissa maissa se ei ole vapaata. Jumalakin on joskus kauan sitten katunut tehneensä ihmiset maan päälle, ihmisten pahuuden tähden. Ja halusi hukuttaa ihmiset ja eläimet. Mutta onneksi oli yksi ainoa perhekunta, joka uskoi Jumalaan. Se oli Nooan perhekunta. Nooa sai Jumalalta valtavan työmaan. Rakentaa arkki perhekuntansa pelastukseksi ja metsän eläimille. Kun vedet olivat vallinneet maan päällä 150 päivää, alkoi vesi laskeutua ja Jumala sanoi ettei milloinkaan enää maa huku vedenpaisumukseen. Ja kun kesällä katselemme sateenkaarta, on se Jumalan merkki tästä lupauksesta.

Jerusalem on Israelin pääkaupunki. Paalestiinalaisten pääkaupunki se ei ole, eikä tule koskaan olemaankaan.

Päivien lopulla Goog hyökkää Israelin maahan. Jos haluat tietää asiasta enemmän lue Hesekiel 38 ja 39 luku. Jeesus sanoi, taivas ja maa katoavat, mutta minun sanani eivät koskaan katoa Mat 24:35. Maailmassa ei ole mitään niin luotettavaa kuin Jesuksen sanat. Esimerkiksi Joh 10: 27,28,29 Minun lampaani kuulevat minun ääneni, ja minä tunnen ne, ja ne seuraavat minua, ja minä annan heille iankaikkisen elämän, ja he eivät ikinä huku, eikä kukaan ryöstä heitä minun kädestäni. Minun Isäni joka on heidät minulle antanut on suurempi kaikkia, eikä kukaan voi ryöstää heitä minun Isäni kädestä.

Jeesuksen omana olet maailman turvallisimmissa  käsissä. Sinä et huku, eikä kukaan voi ryöstää sinua Jeesuksen kädestä.

 

Jeesuksen siunaamaa vuotta kaikille Veikko Liukkonen

 

Rauhan evankeliumi

Luuk.2: 10-14 ”Enkeli sanoi heille: Älkää peljätkö; sillä katso,minä ilmoitan teille suuren ilon, joka on tuleva kaikelle kansalle: teille on tänä päivänä syntynyt Vapahtaja, joka on Kristus, Herra, Daavidin kaupungissa. Ja tämä on teille merkkinä: te löydätte lapsen kapaloituna ja seimessä makaamassa. Ja yhtäkkiä oli enkelin kanssa suuri joukko taivaallista sotaväkeä, ja he ylistivät Jumalaa ja sanoivat: Kunnia Jumalalle korkeuksissa, ja maassa rauha ihmisten kesken, joita kohtaan hänellä on hyvä tahto!”

Joka joulu luetaan tämä kohta Raamatusta ja muistellaan maailman kuuluisimman lapsen syntymää.

Katsotaan nytkin mitä nuo punaisella kirjoitetut sanat meille kertovat.

1.Suuri ilo.   Ihmiset etsivät iloa elämäänsä. Se näyttää olevan yksi perustarpeistamme. Enkeli taivaasta ilmoitti että suuri ilo tulee kaikelle kansalle. Tämä ilo on Jeesus!

2.Vapahtaja:  on Hänen toinen nimensä. Hän vapauttaa kansansa synnistä joka olisi vienyt heidät kadotukseen.

3.Kristus, Herra: Nämäkin ovat Hänen nimiänsä. Ne tarkoittavat että Hänellä on kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Hän siis pitää omistansa hyvän huolen varmasti.

4.Kunnia Jumalalle: Kun annamme kunnian Jumalalle, niin silloin tulee rauha ja hyvä olo.

Tämä kaikki on siis Jumalan valmistamaa meille kaikille ihmisille koko maapallolla.Koko ihmiskunta on tuomion alla ilman Jeesusta Kristusta. Jeesus otti päälleen tämän tuomion ja kantoi sen ristin puulle. Hän nousi ylös kuolleista ja osoitti olevansa Jumalan Poika ja astui ylös taivaaseen ja istui Isän oikealle puolelle. Pian Hän tulee toisen kerran ja hakee omansa taivaaseen.

Nyt Jumala odottaa sitä miten sinä ja minä suhtaudumme tähän rauhan evankeliumiin.Oikea suhtautuminen on kirjoitettu Room. 10:9-11

”Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut; sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan. Sanoohan Raamattu: ”Ei yksikään, joka häneen uskoo, joudu häpeään.”

Nyt rukoilemme: Herra Jeesus, minä uskon edellä lukemani Evankeliumin ja haluan tunnustaa sinulle syntini. Anna anteeksi syntini ja ota minut omaksesi. Tule minun sydämeeni asumaan ja anna sinne rauhasi. Kiitos Jeesus että varjelet minut omanasi perille saakka.

Siunattua joulua 2017

Eino Koistinen

Ristin maa konsertti

Ristin maa –kiertue on osa Suomi 100 –juhlavuoden ohjelmaa

RISTIN MAA KONSERTTI KAAVIN KIRKOSSA
Kaavilla kajahtaa lauantaina 11.11.klo 15.00 kun Kaavin helluntaisrk:n Jippii-lapsikuoro ja Järvi-Kuopion ev.lut. srk:n King´s Kids ryhmä Ilonpisarat esiintyvät Ristin maa –konsertissa. Mukana esiintymässä on myös orkesteri ja kuoroja Pohjois-Savon seurakunnista. Konsertin jälkeen lapsille on luvassa toimintapisteitä kirkon tiloissa.Konsertti on osa valtakunnallista Ristin maa 2017 Jippii ja King`s Kids ryhmien yhteistä konserttikiertuetta, joka starttasi Turusta tammikuun 1. päivänä. Vuoden aikana järjestetään noin 150 Ristin maa–tilaisuutta eri puolilla Suomea.Kiertue on osa Suomi 100 –juhlavuoden ohjelmaa.

Kaavin kirkossa järjestettävä Jippii-konsertti on tarkoitettu koko perheelle. Tapahtuma koskettaa suomalaista sydäntä vauvasta vaariin.

Konsertin ohjelmisto koostuu uuden Ristin maa -äänitteen lauluista. Ristin maa–CD on jo kymmenes suomenkielinen lasten Jippii-äänite.

 

Jippii-laulut leviävät maailmalla hämmästyttävästi

Jippii-lauluissa soi iloinen evankeliumi ja lähetysajatus. Jippii-laulajat ovat vuosien aikana osoittaneet elämällään todeksi laulujensa sanoman. Alun perin suomalaisille lapsille tehdyt suomenkieliset Jippii-laulut ovat levinneet eri puolille maailmaa. Valmiita Jippii-äänitteitä on tehty jo 48 kappaletta 27 kielellä, ja lauluja käännetään noin sadalle kielelle.Jippii-työ on kussakin seurakunnassa ja maassa itsenäistä. Jippiimissio ry koordinoi työtä tuottaen materiaalia kuorojen käyttöön.

Jippii-työ alkoi pienestä

Ensimmäiset Jippii-laulut tehtiin vuonna 2000 ja vuosituhannen alussa julkaistiin ensimmäinen Jippii-äänite ”Jippii, Taivaan Isän hommissa”. Ensimmäisellä äänitteellä lauloivat 6-, 8- ja 11-vuotiaat lapset. Laulut levisivät pian eri seurakuntiin ja kirkkokuntiin sekä moniin kouluihin. Näiden muutaman lapsen innostamana monet muutkin lapset halusivat laulaa Jippii-lauluja. Jippii-kuoroja alkoi syntyä. Monet ammattimuusikot lähtivät työhön mukaan säveltäjä Lasse Heikkilän innostamana. Tällä hetkellä Suomessa toimii noin 100 Jippii-lapsikuoroa eri seurakunnissa, kirkkokunnissa ja kouluissa. Suomalaisia Jippii-lauluja on syntynyt vuosien varrella toista sataa.

Kaavin kirkossa lauantaina 11.11. kello 15 järjestettävään Ristin maa –konserttiin on vapaa pääsy.

Lisätietoja www.jippiimissio.fi , facebook.com/jippiimissio, facebook.com/ristin maa

Pukeutuminen

Olen katsellut kotimme takapihalla, olevaa vanhaa vaahteraa. Kesän vehreys alkaa kadota. Ruskan väriäkin, vähän jo näkyvissä. Kohta tuo puu, pudottaa lehtensä, sen aika on käydä lepoon. Mutta kun kevät jälleen koittaa, tuo vaahtera saa uuden puvun. Sen kuiva olemus muuttuu. Se loistaa taas vehreyttään. Se ikään kuin herää, uudelleen elämään. Meidänkin elämässä, tapahtuu riisumista. Meitä riisutaan tavalla jos toisella. On vain niin ihmeellistä huomata, miten armollinen ja rakastava Isä meillä onkaan. Hänen tahtonsa on, että ne turhat asiat, joita me kannamme, saisivat varista pois. Niin kuin tuon, vanhan vaahteran lehdet.  Paavali puhuu pukeutumisesta Kol.3:12-17 ”Pukeutukaa siis te, jotka olette Jumalan valittuja, pyhiä ja rakkaita, sydämelliseen armahtavaisuuteen, ystävällisyyteen, nöyryyteen, lempeyteen ja pitkämielisyyteen. Kärsikää toinen toistanne ja antakaa anteeksi, jos jollakulla on moitetta toista vastaan. Niin kuin Herra on antanut teille anteeksi, niin antakaa tekin. Mutta kaiken tämän lisäksi pukeutukaa rakkauteen, joka on täydellisyyden side. Vallitkoon teidän sydämissänne Kristuksen rauha, johon teidät myös on yhdessä ruumiissa kutsuttu, ja olkaa kiitollisia. Runsaasti asukoon teissä Kristuksen sana. Opettakaa ja neuvokaa toistanne kaikella viisaudella, psalmein, kiitosvirsin ja hengellisin lauluin, laulaen kiitollisena sydämissänne Jumalalle. Mitä teettekin, sanoin tai teoin, tehkää kaikki Herran Jeesuksen nimessä, kiittäen Isää Jumalaa hänen kauttaan.” Kuulimme Marttyyrien ääni tilaisuudessa, miten vainot riehuvat ympäri maailmaa. Monet menettävät henkensä, puolisonsa, lapsensa. Sen tähden että heillä on usko Jeesukseen. Kaiken hirvittävyyden keskellä, he kertovat että Jeesus rakastaa sinua. Monet vainoojat ovat tulleet uskoon. Heillä on kirkkaana sydämessä, jos tänään menetän henkeni, olen Jeesuksen luona. Heidät on riisuttu kaikesta turhasta. He ovat pukeutuneet, antamaan anteeksi. He ovat pukeutuneet rakkauteen.  Heillä on toisensa, sama päämäärä. Joku on sanonut. Yhteys ei synny siitä että kokoonnumme yhteen. Yhteys syntyy siitä että meillä on sama näky. Sama jano. Muuta minua Kristuksen kaltaisuuteen.  Meillä voi olla asioista eri näkemyksiä ja saakin olla. Mutta yhdessä me odotamme, päivää jolloin jätämme ajan vaivat ja taistelut ja muutamme taivaan kodin ihanuuteen. Saamme pukeutua pukuun, jossa ei ole tahran tahraa.  Ilm.21:3-5 Ja minä kuulin voimakkaan äänen sanovan valtaistuimelta; ”Katso, Jumalan maja ihmisten keskellä! Hän asuu heidän keskellään, ja he ovat hänen kansojaan. Jumala itse on heidän kanssaan, heidän Jumalansa. Hän pyyhkii kaikki kyyneleet heidän silmistään, eikä kuolemaa enää ole, ei surua, ei parkua eikä tuskaa, sillä kaikki entinen on mennyt.” Valtaistuimella istuva sanoi:” Uudeksi minä teen kaiken.” Hän sanoi myös:” Kirjoita, sillä nämä sanat ovat luotettavat ja todet.”

Siunausta toivotellen Helena Surakka

Mita tarkoittaa seurata Jeesusta?

 

Mitä tarkoittaa seurata Jeesusta? Kuka kertoisi minulle sen?

Onko polku suora ja sileä sen, onko kivetys tasainen?

Mitä tarkoittaa seurata Jeesusta? Voitko minulle kertoa sen?

Onko iloa, onnea,vaurautta, täynnä tie luokse Jeesuksen?

 

Mitä tarkoittaa seurata Jeesusta? Voitko Jeesus, minulle kertoa sen?

Tahdon astua askeleet jäljessäsi, kohti luoksesi kirkkauteen.

 

” On lapseni tie joskus mutkainen, paljon kiviä, rotkoja tiellä.

Voi sairaus, vainot ja köyhyyskin, monesti vaivata siellä.

Minä suoraksi tien olen valmistanut, mutta monet vaarat vaanivat siellä.

Ota tiukasti kiinni helmastani, älä koskaan päästä irti.

Katso ristiä suoraan edessäsi, sitä kohden käy tämä tiesi.

Ja jos askel harhaan astuisi, minä nostan sinut sieltä.”

 

”Vaikka heikkona, sairaana, väsyneenä, joutuisit matkasi taivaltamaan.

Muista Taivaan kirkkaus ikuinen, saa nämä vaivasi katoamaan.

Siellä odottaa palkinto ihmeellinen, jota ei kuvitella saata.

Se on täynnä aarteita taivaallista, iloa loputonta.”

 

Mitä on seurata Jeesusta. Minä nyt sen aavistaa saatan.

Ei helppoa tietä ole taivaaseen, mutta voiman kulkuuni saanhan.

 

”Minun Henkeni sinua johdattaa, siinä on sinun matkasi aarre.

Pidä yhteys Isääsi avoinna, jotta ääneni kuulla saatat.

Minä johdatan, varoitan ja lohdutan, jotta lopulta perille pääset.

Minä sinua niin paljon rakastan, että kuljin jo edeltä matkan.”

 

Tuulia Voutilainen

Lisää artikkeleita...